Απίστευτο: Αποκεφάλισαν τον Τζορτζ Μπους Τζούνιορ! [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Απίστευτο: Αποκεφάλισαν τον Τζορτζ Μπους Τζούνιορ! [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το 10ο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς υψηλής τηλεθέασης Games of Thrones, όπου το κομμένο κεφάλι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους εμφανίζεται σε χέρια διαδηλωτών καρφωμένο σε πάσσαλο...

Πολιτικά στελέχη του αμερικανικού κογκρέσου καλούν τους τηλεθεατές να μποϊκοτάρουν τη σειρά φαντασίας Game of Thrones μετά το «κατάπτυστο» -όπως το χαρακτηρίζουν- δέκατο επεισόδιο όπου ο Τζορτζ Μπους έχει αποκεφαλιστεί και το κομμένο του κεφάλι περιφέρεται ως λάφυρο από διαδηλωτές (και μάλιστα σε πολλές σκηνές).

Το κεφάλι του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ (2001-2009) -και γιος του επίσης προέδρου Τζορτζ Μπους (1989-1992)- έχει μακριά βρώμικα μαλλιά αλλά η ομοιότητα του προσώπου είναι τέτοια που δεν χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για αντιγραφή των χαρακτηριστικών του Μπους.

Γι' αυτό τον λόγο άλλωστε οι παραγωγοί της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς και οι υπεύθυνοι του καλωδιακού καναλιού HBO, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ.Μπ. Βέις- ζήτησαν δημοσίως συγγνώμη για το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι δεν ήθελαν να κάνουν... πολιτική δήλωση αλλά ένα τρικ αύξησης της τηλεθέασης.

Η εταιρία παραγωγής μάλιστα ξεκαθάρισε ότι τα επίμαχα πλάνα θα αφαιρεθούν τόσο από τα επεισόδια που θα παιχτούν σε επανάληψη όσο και από τα επεισόδια που θα κυκλοφορήσουν σε DVD.

«Το τελευταίο κεφάλι στα αριστερά είναι ομοίωμα του Τζορτζ Μπους. Δεν υπάρχει κάποιο πολιτικό μήνυμα απλά έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι κεφάλι είχαμε διαθέσιμο. Δεν είχαμε την οικονομική πολυτέλεια να τα κατασκευάσουμε όλα από την αρχή. Όταν η συγκεκριμένη σκηνή γυρίστηκε δεν διαπιστώσαμε την ομοιότητα. Εκ των υστέρων κάποιος το συνειδητοποίησε. Το αναφέραμε στο ντοκιμαντέρ, όμως δεν θα έπρεπε να το είχαμε κάνει. Δεν είχαμε πρόθεση να δείξουμε ασέβεια στον πρώην πρόεδρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπένιοφ.

Δείτε την επίμαχη σκηνή όπου η Σάνσα Σταρκ αντικρίζει το κεφάλι του πατέρα της, Νεντ, παλουκωμένο δίπλα στο ομοίωμα της κεφαλής του πρώην προέδρου των Η.Π.Α. Τζορτζ Μπους Τζούνιορ:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ