Βαλερί - Σεγκολέν: H Γαλλία ανακάλυψε το δικό της σήριαλ «Ντάλλας» - iefimerida.gr

Βαλερί - Σεγκολέν: H Γαλλία ανακάλυψε το δικό της σήριαλ «Ντάλλας»

Βαλερύ - Σεγκολέν: H Γαλλία ανακάλυψε το δικό της σήριαλ «Ντάλλας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ντάλλας», «κωμειδύλλιο», «οι δυο ζηλιάρες του Προέδρου» όλοι οι τίτλοι υπάρχουν στα γαλλικά Μέσα που συνεχίζουν και σήμερα να ασχολούνται με πάθος και εκτενή ρεπορτάζ με το θέμα που προέκυψε ανάμεσα στην πρώην και τη νυν σύντροφο του Φρανσουά Ολάντ.

Πιστοί στην παράδοση να... μισούν αυτό που λατρεύουν οι γάλλοι επικρίνουν τη στάση των δύο κυριών αλλά επιδίδονται με πάθος με το νέο απρόσμενο σήριαλ που μπήκε στην ζωή τους.

Το πιό πρόσφατο επεισόδιο ήταν το «τιτίβισμα» της συντρόφου του γάλλου προέδρου Βαλερί Τριερβελέρ στο Twitter με το οποίο υποστήριξε τον αντάρτη υποψήφιο των Σοσιαλιστών Ολιβιέ Φαλορνί έναντι της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, συντρόφου του Ολάντ επί 29 συναπτά έτη και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους.

Ο ψυχρός πόλεμος των δυο γυναικών είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα. Συγκεκριμένα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 όταν στο κοσμικό περιοδικό Gala ο Φρανσουά Ολάντ είχε δηλώσει ότι συνάντησε «τη γυναίκα της ζωής του». Από τότε τα σημάδια έντασης πολλαπλασιάστηκαν. Στις 6 Μαίου, σε γιορτή στη Βαστίλλη, ενώ ο Ολάντ είχε δώσει ένα τυπικό φιλί στην Σεγκολέν Ρουαγιάλ όλοι διάβασαν στα χείλη της Τριερβελέρ τη φράση «Φίλησέ με στο στόμα» και το συμβάν απασχόλησε για πολλές ημέρες τον Τύπο.

Λάδι στη φωτιά έριξε πρόσφατα το γαλλικό περιοδικό Elle που δημοσίευσε σύγκριση Ρουαγιάλ – Τριερβελέρ. Επιπλέον το περιοδικό, επειδή δεν είχε ουσιαστικά κάποια ιστορία για να αφηγηθεί, ζήτησε από έναν ψυχαναλυτή να πει ποιες μπορεί να είναι οι σχέσεις ανάμεσα σε μια νέα σύντροφο και τη γυναίκα που προηγήθηκε στη ζωή ενός άνδρα. Και ο ψυχαναλυτής Ζουάν Νταβίντ Νασιό απάντησε: «Υπάρχει μια σταθερά, ισχύει για όλα τα ζευγάρια που βλέπω, είναι αναπόφευκτο η νέα σύντροφος να έχει αλλεργία με την προηγούμενη!

Η πρώτη απάντηση της Σεγκολέν ήρθε από το twitter: «Αποκορύφωμα του σεξισμού στο περιοδικό "Elle". Κουτσομπολιά και χυδαίες κοινοτοπίες εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Σίγουρα δεν ήταν δώρο».

Και την ίδια μέρα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus: «Δεν θα κάνω διαφήμιση σ' αυτό το περιοδικό που προσπαθεί να κάνει θέατρο μπουλβάρ μ' έναν ψυχαναλυτή των δύο ευρώ. Ποτέ δεν θα έλεγε τα ίδια πράγματα για έναν άνδρα». Και όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε, εκείνη τον έκοψε: «Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Είμαι μια πολιτική αξιωματούχος και απαιτώ τα επιχειρήματα που μου διατυπώνονται να βρίσκονται στο ύψος της δέσμευσής μου στην πολιτική ζωή, που διαρκεί εδώ και 25 χρόνια».

Ομως το θέμα πήρε πολιτιές διαστάσεις όταν η Τριερβελέρ πήρε το μέρος του Ολιβιέ Φαλορνί -κατεβαίνει ανεξάρτητα, εκτός κομματικής γραμμής- που κονταροχτυπιέται για μια θέση στη γαλλική Εθνοσυνέλευση στην Λα Ροσέλ με την Ρουαγιάλ. Στον πρώτο γύρο η πρώην προεδρική υποψήφια είχε επικρατήσει και είναι φαβορί και για τον δεύτερο.

Εκτός από την αναταραχή προκλήθηκαν και πολλές αντιδράσεις, από τη στιγμή που η πρώτη κυρία της Γαλλίας δεν είναι πολιτικό πρόσωπο αλλά παρ' όλα αυτά πήρε θέση έναντι συγκεκριμένου υποψηφίου. Η εφημερίδα Liberation κυκλοφόρησε την Τετάρτη με ένα γλαφυρό πρωτοσέλιδο στο οποίο εμφανίζεται η Τριερβελέρ με τίτλο «Η πρώτη γκάφα της Γαλλίας».

Ο ίδιος ο Ολάντ εξέφρασε νωρίτερα την στήριξή του στην Σεγκολέν Ρουαγιάλ (ενώ λέγεται ότι ζήτησε πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας από τον Φαλορνί να υποχωρήσει) και όπως ήταν φυσιολογικό ακολούθησε την επιλογή της σιωπής μετά το tweet-βόμβα της Τριερβελέρ.

Η ίδια η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ δήλωσε στο AFP ότι ο λογαριασμός της στο Twitter δέχθηκε την εισβολή ενός χάκερ, προσθέτοντας ένα ακόμα κομμάτι σε αυτό το περίεργο παζλ.

H Σεγκολέν Ρουαγιάλ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, όμως πολλά στελέχη των Σοσιαλιστών φαίνονται δυσαρεστημένα με την παρέμβαση της νυν Πρώτης Κυρίας. O πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό μάλιστα έκανε σύσταση προς την Βαλερί Τριερβελέρ να έχει έναν πιο «μετριοπαθή ρόλο».

Η γαλλική Δεξιά, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, φυσικά, τρίβει τα χέρια της αφού η συγκεκριμένη αναταραχή ζημιώνει τους Σοσιαλιστές, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2007, μετά την ήττα της Ρουαγιάλ στις προεδρικές εκλογές από τον Νικολά Σαρκοζί, η σχέση Ολάντ- Ρουαγιάλ έλαβε τέλος. Πολλοί βέβαια μιλούν για τέλος που είχε έρθει πολύ νωρίτερα, με τον γάλλο πρόεδρο να έχει ήδη δύο χρόνια κρυφή σχέση με την Τριερβελέρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ