Με κατασχέσεις απειλούνται 500.000 ιδιοκτήτες που δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» - iefimerida.gr

Με κατασχέσεις απειλούνται 500.000 ιδιοκτήτες που δεν πλήρωσαν το «χαράτσι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων απειλεί η ηγεσία – έστω και ... υπηρεσιακή- του υπουργείου Οικονομικών τους 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το ειδικό τέλος για το 2011.

Εντολή στους εφόρους των μεγαλύτερων ΔΟΥ να κινηθούν αμέσως, για τον εντοπισμό όσων αρνήθηκαν να καταβάλουν το «χαράτσι», έδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς.

Έτσι, οι 500.000 ιδιοκτήτες που δεν προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν το περιβόητο «χαράτσι», ναι μεν απέφυγαν τη διακοπή του ρεύματος, αλλά πιθανότατα στο εγγύς μέλλον θα υποστούν τις ... εχθρικές διαθέσεις της εφορίας. Τώρα οι εν λόγω κρατικές υπηρεσίας τους απειλούν έως και με με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Οι εισπράξεις από το ειδικό τέλος ακινήτων του 2011 ανήλθαν στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπολογίζουν ότι, εάν εισπραχθούν και οι οφειλές των 500.000 ... αρνητών- ιδιοκτητών, τα έσοδα από το συγκεκριμένο «χαράτσι» ενδέχεται να υπερβούν τα 3 δισ. ευρώ.

Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως, αφορά στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες των ιδιοκτητών, στην περίοδο της παρατεταμένης κρίσης και της μείωσης – ενίοτε δραματικής- των αποδοχών.

Ήδη, πάντως, προκαλεί εντύπωση η γνωστοποίηση – και από επίσημα χείλη- του αριθμού των πολιτών που απέφυγαν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων. Κι αυτό διότι παλιότερα, κατά την περίοδο της καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, η τότε κυβέρνηση διοχέτευε την πληροφορία ότι οι «απρόθυμοι» αριθμούσαν λίγες δεκάδες χιλιάδες- προφανώς για να αποθαρρύνει όσους σκέφτονταν να μην πληρώσουν...

Κατά τα άλλα, προθεσμία μέχρι τις 16 Ιουλίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογουμένους για να κλείσουν ανενεργά μπλοκάκια και βιβλία, ώστε να μην πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ