Οι Γερμανοί... κατέλαβαν το λιμανι της Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Οι Γερμανοί... κατέλαβαν το λιμανι της Θεσσαλονίκης

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Aida Aura «δένει» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 1.200 οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Aida Aura, της γερμανικής εταιρείας «Aida Cruises», το οποίο έδεσε νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα αναχωρήσει για Σάμο στις 6 το απόγευμα.

Το κρουαζιερόπλοιο, με πλήρωμα 389 άτομα, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τη Βουλγαρία και θα επισκέπτεται πλεον την πόλη κάθε δύο εβδομάδες. Από το σύνολο των 1.206 επιβατών, οι 1.140 είναι Γερμανοί και οι 46 Αυστριακοί, ενώ μεταξύ των τουριστών συμπεριλαμβάνονται Δανοί, Βέλγοι και ένας Ιάπωνας.

Από το καλοκαίρι του 2013 το «Aida Aura» δεν θα δένει απλά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά θα διανυκτερεύει κιόλας, με τα αναμενόμενα οφέλη για την πόλη και προσδοκίες ανάλογων κινήσεων και από άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες του κλάδου.

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της διοίκησης του ΟΛΘ για το 2012, όμως βασική προϋπόθεση, ωστόσο, για την επίτευξη αυτού του στόχου, αποτελεί η παραχώρηση του υφιστάμενου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας, καθώς και η παραχώρηση και εκμετάλλευση του κρηπιδώματος 10 στο δεύτερο προβλήτα και χερσαίου χώρου για τη δημιουργία ενός δεύτερου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ