«Δεν φταίει για όλα η Γερμανία», λέει ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών - iefimerida.gr

«Δεν φταίει για όλα η Γερμανία», λέει ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι κάπως άδικο να θεωρούμε ότι η Γερμανία αποτελεί τη μοναδική αιτία στο πρόβλημα», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, σχολιάζοντας τη δυσφορία που επικρατεί και στις δυο όχθες του Ατλαντικού για τους ...Βερολινέζικους χειρισμούς στα θέματα της κρίσης.

Μολονότι η «γραμμή πλεύσης» της κυβέρνησης Ομπάμα στα της οικονομικής κρίσης απέχει πολύ από τη «ρότα» του Βερολίνου, ο κ. Γκάιτνερ ζήτησε περισσότερη κατανόηση και λιγότερη ... επιθετικότητα, σε βάρος της Γερμανίας, σε ομιλία του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ τόνισε ότι η αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης δεν σχετίζεται μόνο με τη Γερμανία. Πρόσθεσε πως η Ευρώπη, εφόσον επέλεξε ότι τη συμφέρει η διατήρηση του κοινού νομίσματος, πρέπει να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να το διασώσει, όσο κι αν υπάρχουν διαφωνίες στρατηγικής.

«Δεν είναι υπόθεση μόνο της Γερμανίας- η κατάσταση επιβάλλει από όλες τις χώρες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ