Ρομπάι, Ολάντ και Ομπάμα μίλησαν για την κρίση με φόντο τις ελληνικές εκλογές - iefimerida.gr

Ρομπάι, Ολάντ και Ομπάμα μίλησαν για την κρίση με φόντο τις ελληνικές εκλογές

Ρομπάι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, είχε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με θέμα την κρίση στο ευρώ.

Οι συζητήσεις έγιναν με το βλέμμα να είναι στραμμένο και στις ελληνικές εκλογές, ενώ εκφράστηκαν και κίνδυνοι για μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης όπως η Ιταλία.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες έγιναν για να προετοιμαστεί και το έδαφος και για την Σύνοδο Κορυφής της G20 στις 18 και 19 Ιουνίου στο Λος Κάμπος στο Μεξικό στην οποία υπάρχει κίνδυνος να κυριαρχήσουν οι εξελίξεις για την κρίση του χρέους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το Μεξικό που θα προεδρεύσει της Συνόδου Κορυφής, θα προσπαθήσει η συζήτηση να μην περιοριστεί στα προβλήματα της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα όσα είπε σχετικά την Τρίτη ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν.

«Στόχος μας είναι να μην περιορίσουμε και να μην μειώσουμε την ημερήσια διάταξη της G20 μόνο στο ευρωπαϊκό ζήτημα. Θα το προσεγγίσουμε, αλλά ο στόχος μας είναι να την επεκτείνουμε πολύ περισσότερο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ