Μάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακυρώσει το μνημόνιο - Την Κυριακή μαυρίστε το ψέμμα! - iefimerida.gr

Μάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακυρώσει το μνημόνιο - Την Κυριακή μαυρίστε το ψέμμα!

Μάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακυρώσει το μνημόνιο - Την Κυριακή μαυρίστε το ψέμμα!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόβλεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διακινδύνευε να ακυρώσει το μνημόνιο διότι έτσι θα έθετε σε κίνδυνο τα απίστευτα προνόμια των προστατευομένων του, είπε στην κεντρική προεκλογική ομιλία του ο επικεφαλής της Δράσης Στέφανος Μάνος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει, από το ΠΑΣΟΚ κυρίως, την πατρωνία του συνδικαλιστικού κατεστημένου», είπε, προσθέτοντας ότι για τον ίδιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περιορίσει τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα . Αντίθετα, προέβλεψε ότι θα αυξήσει τα προνόμια του κατεστημένου στο δημόσιο τομέα και γι αυτό θα προχωρήσει σε κατακόρυφη αύξηση της άμεσης φορολογίας, όπως υπόσχεται στο πρόγραμμά του.

Στην κεντρική συγκέντρωση που οργάνωσε στο Γκάζι ο συνασπισμός Δράση-Δημιουργία ξανά!-ΦΙΣ, ο κ. Μάνος κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ ότι «υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια», ενώ η Ελλάδα ζει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της και στις 18 Ιουνίου θα προβάλει η πραγματικότητα.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, είπε ότι η ευθύνη που φέρουν για την κατάντια της Ελλάδας είναι ανυπολόγιστη, ότι συνεχίζουν τα ίδια και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να θεριεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ακραία κόμματα.

H θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη, χωρίς επιφυλάξεις και χωρίς προϋποθέσεις, είπε εκφράζοντας την κεντρική θέση του κόμματος του: «Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση που θα αγωνιστεί για την παραμονή μας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη και θα στηρίξει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα. Τη μείωση του δημόσιου τομέα, τη βαθιά απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και την επίσης βαθιά ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Το διακύβευμα των εκλογών, είπε, «δεν είναι οι σαχλαμάρες περί του μνημονίου, αλλά η αποκατάσταση της ισορροπίας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μεταξύ των προνομιούχων του Δημοσίου και των μη προνομιούχων παραγωγικών τμημάτων της κοινωνίας».

Ως προς το μνημόνιο ΙΙ είπε ότι μετά από την τρίμηνη εκλογική αναταραχή έχει καταντήσει «κουρελόχαρτο» και θα χρειαστεί να διαμορφωθεί ένα νέο που θα λάβει αναγκαστικά υπόψη του τη νέα (και χειρότερη) πραγματικότητα.

Περιγράφοντας ένα «θετικό» νέο κείμενο έδωσε έμφαση στην ανάγκη για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, στην άμεση μείωση του Δημόσιου τομέα στη φορολογική μεταρρύθμιση και στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Βασικό στοιχείο της φορολογικής πολιτικής της Δράσης, είναι η κατάργηση των φόρων κατοχής στην ακίνητη περιουσία, στην οποία αναφέρθηκε και απόψε, καθώς και η πεποίθηση ότι ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο για μια δεκαετία και η απλούστευσή του θα μειώσουν δραστικά τη φοροδιαφυγή.

Ως προς το ασφαλιστικό, επέμεινε σε ένα συνταξιοδοτικό σύστημα που εγγυάται μια ελάχιστη σύνταξη 700 € για όλους τους πολίτες πάνω από ένα όριο ηλικίας χωρίς εισφορές, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν εισφορές σε ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς για να προγραμματίσουν υψηλότερη σύνταξη.

Μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση είπε ότι η ευθύνη είναι δική μας και όχι των ξένων και παράλληλα τόνισε ότι είναι στο χέρι μας να θεμελιώσουμε σωστά το αύριο «να βάλουμε το γενικό καλό πάνω από το ατομικό συμφέρον» και να αντικαταστήσουμε τις γνωστές φράσεις «δεν βαριέσαι» και «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», με φράσεις γεμάτες ενέργεια όπως «με νοιάζει» και «προσπαθώντας θα πετύχουμε».

Τα πράγματα δεν γίνονται μαγικά, ούτε με δανεικά, είπε κλείνοντας, απαιτείται σκληρή δουλειά και πάνω από όλα συνεργασία και συλλογική δουλειά και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις τεράστιες συλλογικές δυνατότητες των Ελλήνων και του απανταχού Ελληνισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ