Πέθανε ο John Walker από τους Walker Brothers - iefimerida.gr

Πέθανε ο John Walker από τους Walker Brothers

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O John Walker, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του μουσικού γκρουπ της δεκαετίας του 60, The Walker Brothers πεθανε στο σπίτι του σε ηλικία 67 χρονών μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο του ήπατος.

O John Walker τραγουδούσε και έπαιζε κιθάρα στους Walker Brothers και μαζί με τον Scott Engel και τον Gary Leeds κατέκτησαν την κορυφή των τσαρτ με κομμάτια όπως "Make It Easy On Yourself," "Love Her," "My Ship Is Comin' In" και "The Sun Ain't Gonna Shine (Any More)."

Το πραγματικό του όνομα ήταν John Maus και άρχισε να χρησιμοποιεί διαφορετικό επίθετο όταν ήταν έφηβος, την ίδια εποχή που άρχιζε να μαθαίνει κιθάρα. Όταν σχημάτισαν τους Walker Brothers το 1964, υπόγραφαν όλοι με το ίδιο επίθετο.

Έκαναν επιτυχία όταν πέρασαν τον Ατλαντικό, στην Αγγλία την εποχή που βασίλευαν οι Beatles. Το συγκρότημα διαλύθηκε στα τέλη του '60 αφού είχε καταφέρει να πουλήσει πάνω από 23 εκατομμύρια δίσκους. Ο John Walker επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του '80.

Ο Gary Walker έγραψε στο site του: «Οι τρεις μας είχαμε μια καταπληκτική περιπέτεια μαζί, χωρίς να συνειδητοποιήσουμε ποτέ ότι ήμασταν μέρος της ποπ ιστορίας στη δημιουργία της. Η μουσική του θα ζει για πάντα και μέσα από αυτή και ο John.”

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ