Η Παλαιστινιακή Αρχή δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς το Μάιο - iefimerida.gr

Η Παλαιστινιακή Αρχή δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς το Μάιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς για πρώτη φορά από το 2007 επειδή το Ισραήλ αποφάσισε να σταματήσει να της μεταβιβάζει τα κεφάλαια που συγκεντρώνει για λογαριασμό της.

Ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ δήλωσε πως η απόφαση του Ισραήλ, μια κίνηση που οφείλεται στην ισραηλινή ανησυχία σχετικά με τη συμφωνία για την παλαιστινιακή ενότητα στην οποία συμμετέχει η Χαμάς, έφεραν την κυβέρνηση, που έχει την έδρα της στη Ραμάλα, σε "πολύ δύσκολη" οικονομική θέση.

Ο Φαγιάντ δήλωσε πως η Παλαιστινιακή Αρχή καταβάλλει τακτικά τους μισθούς στους 150.000 υπαλλήλους της την 5η ημέρα κάθε μήνα από τα μέσα του 2007. "Είμαστε τώρα στην 9η (ημέρα) και δεν έχουμε μπορέσει να ανταποκριθούμε στην υποχρέωση αυτή", δήλωσε.

Η ισραηλινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε την 1η Μαΐου να σταματήσει τις μεταβιβάσεις χρημάτων οι οποίες αντιστοιχούν στο 70% των εσόδων της Παλαιστινιακής Αρχής, επικαλούμενος το φόβο ότι τα χρήματα θα πάνε στην ισλαμιστική Χαμάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ