Ρουπακιώτης: «Κανονικά οι συντάξεις του Ιουλίου» - Άγνωστα τα ...περαιτέρω - iefimerida.gr

Ρουπακιώτης: «Κανονικά οι συντάξεις του Ιουλίου» - Άγνωστα τα ...περαιτέρω

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουλίου, διαβεβαίωσε ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε από τις διοικήσεις των Ασφαλιστικών Οργανισμών, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου δεν δεσμεύτηκε ο κ. Ρουπακιώτης καθώς, όπως τόνισε, και τέτοιο θα ήταν «εκτός των αρμοδιοτήτων του υπηρεσιακού υπουργού και της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Ο υπουργός περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση των Ταμείων. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ΙΚΑ θα χρειασθεί 1,4 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την καταβολή των συντάξεων και 260 εκατομμυρίων ευρώ ο ΟΑΕΔ για την καταβολή των επιδομάτων. Κι αυτό μολονότι, όπως υπογράμμισε, μόνον το 20% των ανέργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας.

Ο κ. Ρουπακιώτης είπε, ακόμη, ότι η αύξηση της ανεργίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα συνεπάγεται «αφαίμαξη» της τάξης των 450 εκατομμυρίων ευρώ, από τα Ταμεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ