Τουλάχιστον 1.500.000 πολίτες πληρώνουν φόρο για πρώτη φορά φέτος - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 1.500.000 πολίτες πληρώνουν φόρο για πρώτη φορά φέτος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 1.446 ευρώ ανέρχεται η μέση ... «λυπητερή» ανά φορολογούμενο, όπως τουλάχιστον δείχνει η εκκαθάριση των πρώτων 420.000 φετινών δηλώσεων, που έγινε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα ενσωματώνουν το φόρος εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, καθώς και το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ, με το οποίο επιβαρύνονται όσοι άσκησαν ελεύθερο επάγγελμα κατά τη διάρκεια του 2011.

Από το σύνολο των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί, τα 280.000 σημειώματα είναι χρεωστικά και αντιστοιχούν – εν συνόλω- σε φόρους ύψους 405 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αναλογία των πιστωτικών εκκαθαριστικών δεν είναι καν ένα στα δέκα. Από αυτά προκύπτουν επιστροφές συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Τώρα, βεβαίως, φορολογούνται περισσότερα άτομα. Για πρώτη φορά θα κληθούν να καταβάλουν φόρους περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, των οποίων τα εισοδήματα μέχρι πέρσι κινούνταν κάτω από το όριο των 12.000 ευρώ.

Σε πολλές περιπτώσεις θα κληθούν να πληρώσουν και πολίτες, των οποίων τα εισοδήματα υστερούν και του νέου ορίου, των 5.000 ευρώ. Αυτό, όπως είναι γνωστό, συμβαίνει λόγω τεκμηρίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ