Μιχελάκης: Έτσι θα αποζημιώσουμε τους μικρο- ομολογιούχους που ...«κουρεύτηκαν» - iefimerida.gr

Μιχελάκης: Έτσι θα αποζημιώσουμε τους μικρο- ομολογιούχους που ...«κουρεύτηκαν»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να προωθήσει σύντομα, έπειτα από τις εκλογές, σχέδιο για τον περιορισμό ή και την άρση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι- φυσικά πρόσωπα, εξ αιτίας του PSI. Αυτό υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μιχελάκης.

Το σχέδιο της ΝΔ, όπως τονίζεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», περιλαμβάνει ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων και των τίτλων του EFSF, που κατέχουν οι ομολογιούχοι οι οποίοι συμμετείχαν στο PSI, με νέα πενταετή ομόλογα.

Είπε συγκεκριμένα, για αυτή τη «φόρμουλα»επίλυσης του προβλήματος ο εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Μιχελάκης:

«Έχει συζητηθεί με τους εκπροσώπους των ομολογιούχων. Προωθείται από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους και έχει και τη θετική γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Βιώσιμη λύση, η οποία βασίζεται στο ότι η τρέχουσα τιμή των νέων ομολόγων που εκδόθηκαν για τις ανάγκες εφαρμογής του PSI είναι εξαιρετικά χαμηλή. Και προκύπτει από την ανταλλαγή των νέων ομολόγων αλλά και των ομολόγων του EFSF που κατέχουν μετά το PSI τα φυσικά πρόσωπα, με νέα πενταετούς διάρκειας ομόλογα».

Τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδίου, σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, είναι τα εξής:

«Δεν επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ μειώνεται το δημόσιο χρέος, ειδικά εάν υλοποιηθεί η πρόταση και από τα ασφαλιστικά ταμεία. Δίδεται διέξοδος στους ιδιώτες ομολογιούχους. Αποκαθίσταται η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία του κράτους. Δημιουργείται ασφάλεια για ανάλογες επενδύσεις στο άμεσο μέλλον, συντελώντας στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ