Οσμπορν: Η Γερμανία θα «θυσιάσει» την Ελλάδα για να εξευμενίσει το λαό της

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει η Ευρωζώνη προκειμένου να «πειστούν» οι Γερμανοί να σώσουν τον ενιαίο νόμισμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν.

Η δήλωση αυτή του βρετανού υπουργού απηχει τις απόψεις εκείνων που θεωρούν ότι η γερμανική κοινή γνώμη θα συναινέσει και θα δεχτεί να πληρώσει η Γερμανία για τη διάσωση των οικονομιών του Νότου μόνο αν η Ελλάδα βγει εκτός ευρώ.

Τα σχόλια του βρετανού υπουργού Οικονομικών, που θα δημιουργήσουν συζητήσεις στο εσωτερικό της Ευρωζώνης με φόντο την κρίσιμη εκλογική μάχη της Κυριακής στην Ελλάδα, έγιναν σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Times.

Εκεί ο ο κ. Οσμπορν επανέλαβε ότι οι εκλογές της Κυριακής θα καθορίσουν αν η Ελλάδα θα εφαρμόσει ή όχι τα μέτρα λιτότητας για να διατηρήσει την θέση της στο ευρώ και είπε ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ίσως γίνει για να «εξευμενιστεί» ο γερμανικός λαός:

«Δεν ξέρω τελικά αν η Ελλάδα χρειάζεται να φύγει από το ευρώ προκειμένου να μπορέσει η Ευρωζώνη να κάνει αυτά που είναι απαραίτητα για να επιβιώσει το νόμισμα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Δεν ξέρω αν η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προκειμένου να εξηγήσει στον λαό της γιατί πρέπει να κάνουν ορισμένα πράγματα όπως η τραπεζική ένωση, τα ευρωομόλογα και τα λοιπά»

Ο βρετανός υπουργός άσκησε ακόμα δριμεία κριτική για την πρόσφατη διάσωση της Ισπανίας αποκαλώντας την ανακεφαλαίωση των ισπανικών τραπεζών με 100 δισ. ευρώ ως «καταθλιπτική» απόφαση, επειδή θα γίνει μέσω του κρατικού χρέους της Ισπανίας. «Εάν κάνεις τη διάσωση μέσω του ισπανικού κράτους, τότε δεν πρόκειται να πείσεις τις αγορές ότι η Ισπανία είναι αξιόπιστη.... παρόλα αυτά ακολούθησαν αυτόν τον δρόμο», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ