Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βασανισμένες» θεατρικές παραστάσεις, πρωτοποριακά μουσικά σχήματα σε SixDogs και TAF, ομιλίες, παρουσίαση βιβλίου για την ποίηση του Ελύτη στην Ιταλία και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΘΕΑΤΡΟ

  • «Βασανίζομαι» του Αντώνη Τσιπιανίτη

Το έργο «Βασανίζομαι» του Αντώνη Τσιπιανίτη, ανεβαίνει στον Πολυχώρο Πολιτισμού Vault Theatre Plus στο Βοτανικό από σήμερα μέχρι τις 24 Ιουνίου. Γιατί ο Φωκίων Λαχταρίδης γράφει τις νύχτες Βασανίζομαι στους τοίχους της Αθήνας; Γιατί ανατρέπεται ο ήρεμος και χωρίς εξάρσεις τρόπος ζωής του; Για ποιο λόγο αρχίζει να αλλάζει η καθόλα ήσυχη και μέτρια καθημερινότητά του; Μια βαθιά εξομολόγηση άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με συγκίνηση, μια μαύρη κωμωδία, που ο Αντώνης Τσιπιανίτης εμπνεύστηκε από το γνωστό γκράφιτι, που τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν της Αθήνας και των όσων ζούμε τα τελευταία χρόνια.
Πολυχώρο Πολιτισμού Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Βοτανικός (κοντά στη στάση μετρό Κεραμεικός). Πληροφορίες 210-3302348
Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ και μειωμένο 10 ευρώ

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Μουσική σκηνή Αυλαία: Flamenco tablao από τις Δήμητρα Καραγιάννη και Αργυρώ La Griega

Η Μουσική Σκηνή Αυλαία, υποδέχεται δυο Ελληνίδες χορεύτριες, που θα μοιραστούν με τους παρευρισκόμενους το πάθος τους για το tangο, την Τετάρτη 13 Ιουνίου, στις 22:00. Η Δήμητρα Καραγιάννη και η Αργυρώ «La griega» από τη Σεβίλλη, μοιράζονται τη σκηνή της Αυλαίας, όπου θα χορέψουν flamengo.
Μουσική σκηνή Αυλαία, Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός, Στάση Μετρό Κεραμεικός, Πληροφορίες: www.avlea.gr , Τηλ. 2103474074.
Τιμές εισιτηρίων 10 Euro

  • I Saw 43 Sunsets και PopEye ζωντανά στο Six d.o.g.s.

Το Six d.o.g.s. στο Μοναστηράκι, φιλοξενεί τους «Saw 43 Sunsets» και τους «PopEye», για μια συναυλία την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 21:00. Οι «I saw 43 sunsets» δημιουργήθηκαν το 2009 στην Αθήνα και ξεκίνησαν σαν ακουστικό τρίο, παίζοντας κυρίως διασκευές ενώ παράλληλα άρχισαν να δουλεύουν δικά τους τραγούδια. Το 2010 στη μπάντα προστέθηκαν δυο νέα μέλη, σε μπάσο και τύμπανα, ώστε ο ήχος τους να γίνει πιο γεμάτος και ολοκληρωμένος. Σε αυτό το μοτίβο, προστέθηκε και 6ο και τελευταίο μέλος της μπάντας το 2011, γεμίζοντας τα τραγούδια με τρομπέτα, μαντολίνο, γιουκαλίλι, πιανίκα, φυσαρμόνικες, καζού.
Six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα,
Πληροφορίες: http://sixdogs.gr , 210 3210510
Είσοδος ελεύθερη.

  • «Terry Vakirtzoglou Quartet» ζωντανά στο TAF

Το TAF στο Μοναστηράκι φιλοξενεί το live project «Looking Back and Forth» του κουαρτέτου της Τέρης Βακιρτζόγλου. Η Τέρη Βακιρτζόγλου είναι ένα από τα νέα ταλέντα της ελληνικής τζαζ. Στα 25 της χρόνια έχει ήδη συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας τζαζ σκηνής όπως είναι ο Γιώργος Κοντραφούρης, ο Δήμος Δημητριάδης, ο Δημήτρης Καλατζής, ο Γιώτης Σαμαράς, ο Περικλής Τριβόλης και πολλοί άλλοι. Τον τελευταίο χρόνο ζει στην Νέα Υόρκη όπου διευρύνει τις μουσικές της δεξιότητες με σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο τζαζ τραγούδι.
The Art Foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι.
Πληροφορίες: www.theartfoundation.gr
Είσοδος ελεύθερη

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Η καππαδοκική αναγέννηση και η αναζήτηση της ταυτότητας

Διάλεξη του M. Janse, καθηγητή Αρχαίων & Μικρασιατικών ελληνικών του Πανεπιστημίου της Γάνδης.
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Παγκράτι
Τηλ.: 2107273700, 7 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

  • Η πόλη Εμπόριον

Για τη δυτικότερη ελληνική αποικία στην Ιβηρική χερσόνησο, που ιδρύθηκε στο πρώτο μισό του 6ου π.Χ. αιώνα, θα μιλήσει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας Ε. Αγιένσα Πρατ. Θα ακουστούν ποίημα του νομπελίστα Γ. Σεφέρη αλλά και κείμενα που έχουν αφιερώσει Καταλανοί λογοτέχνες στο Εμπόριον. Συμμετέχουν: Αν. Δεκαβάλλα και Τ. Βουτέρης.
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Τηλ.: 2103680000, 8 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

  • Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη στην Ιταλία

Παρουσίαση της ανθολογίας «E presto ancora» («Είναι νωρίς ακόμα») και της συλλογής δοκιμίων «Odisseas Elitis. Il metodo del dunque» («Η μέθοδος του διά ταύτα») από την καθηγήτρια του πανεπιστημίου La Sapienza Π. Μινούτσι.
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Πατησίων 47,
Τηλ.: 2105242646, 7 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ