Θύελλα αντιδράσεων για τις ωραιοποιημένες φωτογραφίες κακοποιημένων γυναικών - iefimerida.gr

Θύελλα αντιδράσεων για τις ωραιοποιημένες φωτογραφίες κακοποιημένων γυναικών

Θύελλα αντιδράσεων για τις ωραιοποιημένες φωτογραφίες κακοποιημένων γυναικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ προκαλούν οι εικόνες της οργής που δημοσιεύει περιοδικό με τίτλο «Τα θύματα της ομορφιάς» με γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί και μακιγιαριστεί!

Κατηγορήθηκαν ως διεστραμμένες και προβληματικές οι φωτογραφίες που δημοσίευσε βουλγαρικό περιοδικό μόδας αλλά τον έναν σκοπό τους τον πέτυχαν καθώς προκάλεσαν έκρηξη δημοσιότητας και προκάλεσαν ντόρο σε κάθε άκρη της γης.

Ο Βάσιλ Γκερμάνοφ φωτογράφησε για το περιοδικό «12» έξι πανέμορφα μοντέλα που φέρουν σημάδια σοβαρής κακοποίησης αλλά έχουν μακιγιαριστεί άψογα και ντυθεί με δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών μόδας.

Τα κορίτσια φέρουν τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα και να έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα ενώ φαίνεται σαν κάποιος να έχει τραβήξει και ξεριζώσει τα σκουλαρίκια που φορούσαν στη μύτη και το στόμα (piercing) τους.

Στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού έχει αναρτηθεί μία από τις φωτογραφίες -όπου το μοντέλο φαίνεται να έχει στραγγαλιστεί- με την σημείωση: «Απαραίτητη η γονική συναίνεση. Ακατάλληλο για άτομα κάτω των 16 ετών και για όσους έχουν προβλήματα με την καρδιά τους»!

«Για μένα είναι κάτι το καταπληκτικό! Παρότι κάποιοι μπορεί να σκεφτούν ότι ωραιοποιείται η βία, νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο το μήνυμα που θέλει να περάσει ο φωτογράφος ή το περιοδικό: μία γυναίκα ακόμη κι όταν είναι σημαδεμένη μπορεί να είναι πάρα πολύ όμορφη», σημειώνει ένας αναγνώστης του περιοδικού ενώ η διεύθυνση αναρωτιέται στο editorial εάν πρόκειται για τέχνη ή για πρόκληση...

«Δεδομένου ότι η βία έχει ήδη εκτοξευτεί στα ύψη στις σχέσεις των εφήβων, αυτού του είδους η διαστροφή, μεταμφιεσμένη σε τέχνη, είναι πάρα πολύ προβληματική», απαντά ωστόσο η Άλισον Μέλντρουμ του κέντρου βοήθειας σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ