Η Apple παρουσίασε το λειτουργικό iOS 6 - Περισσότέρες από 200 οι νέες λειτουργίες! - iefimerida.gr

Η Apple παρουσίασε το λειτουργικό iOS 6 - Περισσότέρες από 200 οι νέες λειτουργίες!

Η Apple παρουσίασε το λειτουργικό iOS 6 - Περισσότέρες από 200 οι νέες λειτουργί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού της, η οποία διαθέτει 200 νέες λειτουργίες, iOS 6 παρουσίασε η Apple.

Το νέο λειτουργικό περιλαμβάνει τη νέα αναβαθμισμένη έκδοση του Siri η οποία διαθέτει νέες εντολές και δυνατότητες. Χαρακτηριστικότερη αυτή που επιτρέπει την υπαγόρευση των tweets.

Μία ακόμα σημαντική αλλαγή που φέρνει το iOS 6 είναι η ενσωμάτωση του Facebook όπως είχε γίνει iOS 5 με την ενσωμάτωση του Twitter κι έτσι πλέον οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν Like μέσω του App Store σε ταινίες, μουσική και εφαρμογές.

Το iOS 6 δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες τηλεφώνων της Apple να απορρίπτουν τις κλήσης τους και να απαντούν μέσω iMessage ή να θέτουν σε λειτουργία την υπενθύμιση κλήσης για αργότερα. Επίσης, η λειτουργία Do not Disturb υπόσχεται να μην ενοχλήσει κανείς άλλον τον χρήστη εκτός από τις αγαπημένες του επαφές.

Το Facetime λειτουργεί πλέον και σε 3G δίκτυο και όχι μόνο σε Wi-Fi όπως ήταν μέχρι σήμερα. Η εφαρμογή του Mail διαθέτει αρκετές βελτιώσεις και αλλαγές όπως ενσωμάτωση λίστας VIP για την ηλεκτρονική αλληλογραφία από τις αγαπημένες επαφές, και ευκολότερη προσθήκη συνημμένων μέσα από την ίδια την εφαρμογή.

Ακόμη, όπως ήταν αναμενόμενο ο Safari αναβαθμίζεται και είναι πλέον συμβατός με τις νέες αλλαγές που έχει και στην OS X έκδοση του κι έτσι ο χρήστη μπορεί να συγχρονίσει τα ανοιχτά tabs που έχει.

Πλέον έκαναν την εμφάνισή τους και νέες έξυπνες διαφημίσεις (Smart app banners), με τις οποίες ο χρήστης ειδοποιείται όταν επισκέπτεται μια ιστοσελίδα στο Internet η οποία διαθέτει ειδική iOS εφαρμογή και τον μεταφέρει απευθείας στο App Store για να την κατεβάσει στη συσκευή του.

Επίσης προστίθεται η εφαρμογή Passbook, με την οποία ο χρήστης μπορεί να έχει συγκεντρωμένα όλα τα κουπόνια από τα καταστήματα και τα εισιτήρια του σε ένα μέρος.

Οπως ήταν αναμενόμενο άλλαξαν και οι χάρτες και πλέον δεν έχουν καμία σχέση με τους χάρτες της Google, αφού η νέα εφαρμογή χαρτών της Apple, διαθέτει πλοήγηση (turn-by-turn navigation) ενώ ενσωματώνονται πάνω από 100.000.000 τοποθεσίες επιχειρήσεων παγκοσμίως. Επίσης, συνεργάζεται με το Siri, προκειμένου να υποδεικνύονται τα δημοφιλέστερα σημεία ενδιαφέροντος ή πληροφορίες για τη διαδρομή ενώ διαθέτει και δορυφορική προβολή τρισδιάστατων χαρτών όπως και στο Google Maps, με rendering σε πραγματικό χρόνο.

Το iOS 6 θα είναι διαθέσιμο για συσκευές iPhone 3GS/4/4S, iPad 2/3ης γενιάς, iPod touch 4ης γενιάς το φθινόπωρο ενώ ήδη κυκλοφορεί η δοκιμαστική έκδοση για τους προγραμματιστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ