Μέρκελ: Φυσικά και θα υπάρξουν όροι για την βοήθεια προς την Ισπανία - iefimerida.gr

Μέρκελ: Φυσικά και θα υπάρξουν όροι για την βοήθεια προς την Ισπανία

Μέρκελ: Η Ισπανία έπραξε σωστά και ζήτησε βοήθεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης θα έπρεπε να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ξαναφέρουν τις οικονομίες τους σε τροχιά ανάπτυξης, εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα ηγέτις, μιλώντας σε στελέχη του οικονομικού συμβουλίου του συντηρητικού κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), τόνισε πως ότι η Γερμανία είναι αντίθετη στα ευρωομόλογα, ενώ αναφερόμενη στην Ισπανία, είπε ότι ήταν δικαίωμα της χώρας να ζητήσει βοήθεια για τις τράπεζες.

«Ήταν σωστό για την Ισπανία να ζητήσει βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος ,ενώ πρόσθεσε πως η αιτία της ισπανικής κρίσης ήταν η φούσκα στην ισπανική αγορά κατοικίας τα τελευταία δέκα χρόνια και όχι μακροοικονομικοί παράγοντες. «Θα υπάρξουν φυσικά όροι για την Ισπανία... θα απαιτηθεί μια αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα ώστε να εισέλθουν σε μια βιώσιμη οδό» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, είπε χαρακτηριστικά πως «η περίπτωση της Ισπανίας δείχνει ότι η Ευρώπη δρα με αλληλεγγύη, όταν μια χώρα ανταποκρίνεται με επιτυχία στα εκσυγχρονιστικά της καθήκοντα».

«Αυτό είναι και ένα μήνυμα για την Ελλάδα ώστε να παραμείνει στην εκσυγχρονιστική πορεία που συμφωνήθηκε», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ