Χατζηδάκης: Ναι στη συναίνεση, υπό προϋποθέσεις - iefimerida.gr

Χατζηδάκης: Ναι στη συναίνεση, υπό προϋποθέσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικός για συναίνεση εμφανίστηκε ο τομεάρχης της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, αλλά έθεσε συγκεκριμένες προυποθέσεις. «Ασφαλώς τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και πρέπει όλοι μας να βάλουμε πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον. Οι καταστάσεις είναι εξαιρετικές και χρειάζεται μια αντίστοιχη συμπεριφορά" είπε, και συμπλήρωσε «Αφενός η Ευρώπη, επειδή είναι ένα ατελές πράγμα, έχει αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις, παραμένει πολυφωνική και σε πολλές περιπτώσεις και η ίδια δεν μπορεί να συμφωνήσει με την κατεύθυνση που έχει αποφασιστεί. Αφετέρου, η κυβέρνηση φάσκει και αντιφάσκει. Υπόσχεται και στη συνέχεια δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Δεσμεύεται ότι θα ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και στη συνέχεια δεν το τηρεί».

Για να υπάρξει συνεννόηση -που είναι αναγκαία και το τονίζω και είμαι 100% υπέρ - πρέπει να υπάρξει μίνιμουμ συναίνεσης και μια σαφή ατζέντα για το ποια πράγματα πρέπει να συνεννοηθούμε. Αυτό θα γίνει με πρωτοβουλία φυσικά της κυβέρνησης. Διότι, ξέρετε, είχαμε τη μυστική συνάντηση της περασμένης Παρασκευής στο Λουξεμβούργο και δεν ξέρει κανείς τι συζητήθηκε. Σε τι να συναινέσει κανείς; Σε κάτι που δεν γνωρίζει; Πρέπει πρώτα να αποσαφηνιστούν τα πράγματα, να ξέρει κανείς και να γνωρίζει και να καθίσουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ