Fitch: Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα φέρει ντόμινο υποβαθμίσεων - iefimerida.gr

Fitch: Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα φέρει ντόμινο υποβαθμίσεων

Fitch: Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα φέρει ντόμινο υποβαθμίσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στέλεχος της Fitch δήλωσε πως μια άτακτη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για τις τράπεζες και θα οδηγούσε τον οίκο αξιολόγησης σε υποβάθμιση χωρών μελών της Ευρωζώνης με ΑΑΑ.

Ο Αντριου Κόλκουχουν μιλώντας στο Bloomberg είπε: «Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανό να οδηγήσει ακόμη και σε υποβάθμιση χωρών μελών της ευρωζώνης με ΑΑΑ. Προσθέτει πως μια άτακτη έξοδος της Ελλάδας θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική για τις αξιολογήσεις των τραπεζών.

Παράλληλα επισημαίνει πως όσο η Ευρωζώνη δεν μπορεί να βρει λύσεις, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος διάλυσης της νομισματικής ένωσης.

Υπογραμμίζει μάλιστα πως μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν «μαζικά οικονομικά, χρηματοοικονομικά και πολιτικά καταστροφική» και πιθανότατα θα οδηγήσει σε υποβαθμίσεις της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ