Κομισιόν: Η Ευρώπη δεν εξετάζει ελληνική έξοδο από το ευρώ - iefimerida.gr

Κομισιόν: Η Ευρώπη δεν εξετάζει ελληνική έξοδο από το ευρώ

Κομισιόν: Η Ευρώπη δεν εξετάζει ελληνική έξοδο από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως αναληθή χαρακτήρισε, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχέδια της Ευρωζώνης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Όπως δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ευρωπαίος εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή του ανάλογα σχέδια. Συνέχισε δε σημειώνοντας ότι τα όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα, του φαίνονται αναληθή.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου, εξετάζεται περιορισμός των αναλήψεων από ATM, έλεγχοι στα σύνορα και κεφαλαιακοί έλεγχοι σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το οποίο επικαλείται δηλώσεις ανώνυμων αξιωματούχων, αυτές οι ιδέες αποτελούν μέρος των σχεδίων έκτακτης ανάγκης, επισημαίνοντας πως αυτές οι συζητήσεις αποτελούν κυρίως προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο, παρά σχεδιασμό για κάτι είναι πιθανό να γίνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ