Ο Άντερς Μπρέιβικ αντιδρούσε στην ψυχανάλυση σαν τον Χάνιμπαλ Λέκτερ! - iefimerida.gr

Ο Άντερς Μπρέιβικ αντιδρούσε στην ψυχανάλυση σαν τον Χάνιμπαλ Λέκτερ!

Ο Άντερς Μπρέιβικ αντιδρούσε στην ψυχανάλυση σαν τον Χάνιμπαλ Λέκτερ!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ψυχίατρος που πέρασε 26 ώρες στο κελί του μακελάρη του Όσλο κατέθεσε στη δίκη για τις 77 δολοφονίες ότι είχε απέναντί του ένα άνθρωπο βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία τρόμου.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Μπρέιβικ δεν είναι ψυχωτικό άτομο και οι πράξεις του ήταν αποτέλεσμα ώριμης σκέψης, απόρροια των εξτρεμιστικών του πεποιθήσεων και όχι κάποιας ψυχικής ασθένειας», κατέθεσε στο δικαστήριο ο Έρικ Γιόχανσεν, ο ψυχίατρος που επέλεξε ο δικηγόρος του δολοφόνου προκειμένου να στηρίξει τους ισχυρισμούς του ότι η εξόντωση 69 νέων ανθρώπων στο νησί Ουτόγια και 6 ακόμη στο Όσλο δεν έγιναν μέσα στην τρέλα του αλλά για να στείλει πολιτικό μήνυμα.

Ο ψυχίατρος ωστόσο δεν παρέλειψε να κατέθεσε ότι «το να συναντώ και να συζητώ με τον Μπρέιβικ ήταν σχεδόν σαν να είχα απέναντί μου τον Χάνιμπαλ από τη Σιωπή των Αμνών», προκαλώντας νέο γύρο συζητήσεων αντιπαραθέσεων σχετικά με την ψυχική υγεία του Μπρέιβικ.

Ο Άντερς Μπρέιβικ αντιδρούσε στην ψυχανάλυση σαν τον Χάνιμπαλ Λέκτερ! | iefimerida.gr 0

Αυτό άλλωστε είναι και το μόνο που μένει να διευκρινιστεί για να τελειώσει η δίκη καθώς η ενοχή του 33χρονου μακελάρη είναι δεδομένη και η ποινή που αναμένεται να του επιβληθεί είναι 21 χρόνια φυλακής με επιμήκυνση του εγκλεισμού σε περίπτωση που κριθεί επικίνδυνος για την κοινωνία. Το ερώτημα είναι εάν θα εγκλειστεί σε σωφρονιστικό ίδρυμα ή σε ψυχιατρική κλινική με τον ίδιο να προτιμά -κατά δήλωσή του- τη θανατική ποινή από το ψυχιατρείο!

Οι πέντε δικαστές θα ανακοινώσουν την απόφασή τους στις 20 Ιουλίου ή στις 24 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ