Πάγκαλος: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία μπαρούφα - iefimerida.gr

Πάγκαλος: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία μπαρούφα

Πάγκαλος: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία μπαρούφα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τα ποσοστά του που έχουν συρρικνωθεί.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι προφανές το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ. Ήταν ένα κυβερνητικό κόμμα με 40%, που τώρα είναι 10%», υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ επιβάλλεται.

Στην συνέχεια ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε πως δεν τον απασχολούν τα εσωτερικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και ο λαός αυτήν την στιγμή.

Όσον αφορά τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Πάγκαλος είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση», επειδή, όπως συμπλήρωσε, δεν θα βρει εταίρους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα καταγγείλει αμέσως το Μνημόνιο. Αμέσως οι Ευρωπαίοι θα σταματήσουν την εκταμίευση των πόρων. Μέσα σε λίγα 24ωρα» τόνισε ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου, «μπαρούφα». Δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αφομοιωθεί όλο το «κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ».

Σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία βγει πρώτο κόμμα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε πως ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να αναζητήσει την ευρύτερη εθνική συνεννόηση, συμπληρώνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετέχει στη συζήτηση για τους όρους διακυβέρνησης και να στηρίξει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και ενότητας».

Σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε πως κάτι τέτοιο είναι εκτός πραγματικότητας, καθώς όπως σχολίασε, «όλοι προσπαθούν να πάρουν ψήφους και παραποιούν την πραγματικότητα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε πως τα μόνα που μπορούν να γίνουν προς μία κατεύθυνση επαναδιαπραγμάτευσης θα ήταν η επιμήκυνση του Μνημονίου, η εξάλειψη τω όρων για τον ιδιωτικό τομέα και τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και η λήψη μέτρων για απορρόφηση κονδυλίων και ενίσχυση απασχόλησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ