Μπαρνιέ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορευτεί εκτός Ευρώπης - iefimerida.gr

Μπαρνιέ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορευτεί εκτός Ευρώπης

Μπαρνιέ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορευτεί εκτός Ευρώπης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προειδοποίηση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας ενόψει κιόλας των εκλογών της 17ης Ιουνίου, απηύθυνε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως θα ήταν πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να πορευτεί μόνη της.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο και πολύ πιο σκληρό να αντιμετωπίσει (η Ελλάδα) τις δυσκολίες μόνη της από το να το κάνει με αλληλεγγύη και με πειθαρχία» είπε ο Μπαρνιέ στη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στην συνέχεια ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ακόμη πως το πακέτο που συμφωνήθηκε το Σαββατοκύριακο για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών δείχνει πως η πειθαρχία σε συνδυασμό με την αλληλεγγύη αρχίζουν να λειτουργούν σωστά.

«Η εμπιστοσύνη επανέρχεται ανάμεσα στους Ευρωπαίους», έκρινε ο Μπαρνιέ, συμμετέχοντας στο οικονομικό διεθνές φόρουμ για την αμερικανική ήπειρο, στο Μόντρεαλ. Τόνισε μάλιστα ότι δεν πιστεύει πως για την Ευρωζώνη «είναι δώδεκα (η ώρα) παρά ένα», όπως διατείνεται ο Αμερικανός οικονομολόγος που προέβλεψε τη μείζονα κρίση του 2008, Νουριέλ Ρουμπινί. Τα προγράμματα εξωτερικού δανεισμού, παραδείγματος χάρη το ιρλανδικό, το πορτογαλικό, «καρποφορούν», επισήμανε.

Και κατέληξε, θέτοντας το ερώτημα: «Το τωρινό δίλημμα στην Ευρωζώνη είναι: θα προχωρήσουμε κι άλλο ή, μέσω του προστατευτισμού, θα σημάνει η υποχώρηση;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ