Ο Μπουγιάρ Νισάνι είναι ο νέος πρόεδρος της Αλβανίας - iefimerida.gr

Ο Μπουγιάρ Νισάνι είναι ο νέος πρόεδρος της Αλβανίας

Αλβανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πρόσωπο του Μπουγιάρ Νισάνι, μέχρι τώρα υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας, προκειμένου να αναλάβει το αξίωμα του προέδρου της χώρας, κατέληξαν ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Είχε προηγηθεί η απόσυρση της υποψηφιότητας του Αρτάν Χότζα, αφού οι χθεσινές διαβουλεύσεις κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Ο Νισάνι εξασφάλισε 73 ψήφους των βουλευτών της πλειοψηφίας, ενώ η αντιπολίτευση δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Η αντιπολίτευση απέρριψε την υποψηφιότητα του κ. Νισάνι, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα ότι κατέστρεψε τη διαδικασία για την εξεύρεση ενός κοινά αποδεκτού υποψήφιου.

Πριν από τη σημερινή ψηφοφορία, η αλβανική βουλή είχε αποτύχει άλλες τρεις φορές να εκλέξει πρόεδρο, καθώς για να διασφαλιστούν οι απαιτούμενες ψήφοι ήταν απαραίτητη και η συναίνεση των Σοσιαλιστών. Στην τέταρτη, ωστόσο, αυτή ψηφοφορία, σύμφωνα με το ισχύον αλβανικό νομοθετικό πλαίσιο, αρκεί απλή πλειοψηφία (71 ψήφοι σε σύνολο 140) για την εκλογή προέδρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ