Απίστευτο: Η ανορεξία σκοτώνει τώρα αγόρια και 6χρονα παιδάκια - iefimerida.gr

Απίστευτο: Η ανορεξία σκοτώνει τώρα αγόρια και 6χρονα παιδάκια

Απίστευτο: η ανορεξία σκοτώνει τώρα αγόρια και 6χρονα παιδάκια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μάστιγα του αιώνα εξελίσσονται οι διατροφικές διαταραχές σύμφωνα με τα στοιχεία νέα έρευνας που παρουσιάζει δραματική άνοδο των κρουσμάτων στα νεαρά κορίτσια αλλά και σε παιδιά του δημοτικού!

Τα νέα συμπεράσματα των επιστημόνων σοκάρουν κυρίως επειδή στη συνείδηση του κόσμου η νευρική ανορεξία χτυπάει κυρίως στις έφηβες ως αποτέλεσμα των προτύπων που προβάλουν τα media, οι διαφημιστές και η βιομηχανία της μόδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας The Sun, λοιπόν, τα κρούσματα στα νέα κορίτσια έχουν πράγματι αυξηθεί σημαντικά την τελευταία πενταετία αλλά το πλέον ανησυχητικό πια είναι ότι αυτά τα πέντε χρόνια εκτοξεύθηκαν κατά 65% τα θύματα της ανορεξίας ανάμεσα στα αγόρια και μάλιστα στις ηλικίες κάτω των 10 ετών, με καταγεγραμμένο περιστατικό ένα αγόρι 6 ετών!

Την τελευταία 10ετία μάλιστα 125 κορίτσια μεταφέρθηκαν από τα θρανία των δημοτικών σχολείων στο νοσοκομεία με βαριά συμπτώματα νευρικής ανορεξίας!

Τα συμπεράσματα αυτά έχουν σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα καθώς δεν είναι σίγουρο ότι η εικόνα του τέλειου άντρα ή της τέλειας γυναίκας που επιβάλουν τα ΜΜΕ μπορεί να οδηγήσει ένα παιδάκι 10 ή 6 ετών στην ανορεξία και την βουλιμία.

Το χειρότερο είναι ότι οι γονείς -και κυρίως στις οικογένειες όπου εργάζονται και οι δύο γονείς- ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί για τις διατροφικές διαταραχές των εφήβων, δεν αναγνωρίζουν τα σημάδια στα πρώτα στάδια της μάστιγας και δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν το παιδί τους να γλιτώσει τις άσχημες συνέπειες που φτάνουν ακόμη και μέχρι τον θάνατο.

Είναι απολύτως λογικό, λοιπόν, να μην περνάει καθόλου από το μυαλό τους το ενδεχόμενο ότι το παιδί τους που πηγαίνει ακόμη δημοτικό έχει μπλεχτεί στα δίχτυα της ανορεξίας.

«Το κορμί μου είχε αρχίσει κυριολεκτικά να τρώει τις σάρκες του και η καρδιά μου να συρρικνώνεται. Έβλεπα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αλλά εγώ συνέχιζα να φτύνω την τροφή μου και να βλέπω τον σκελετωμένο εαυτό μου χοντρό», λέει ο 19χρονος Όλι Ροκ από το Πλίμουθ ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο πριν από τρία χρόνια και σήμερα έχει αναρρώσει.

«Τα αγόρια σήμερα δέχονται ακριβώς την ίδια πίεση με τα κορίτσια ως προς την εξωτερική τους εμφάνιση και τα πράγματα στα σχολεία με τα πιο παχουλά παιδιά έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ άγρια. Είναι ανάγκη να ενημερωθούν οι μαθητές με ειδικά προγράμματα γιατί διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε μια εποχή όπου δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε τις διαστάσεις της μάστιγας αυτής», προειδοποιούν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας και ζητούν από τους γονείς να μην προσβάλουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών τους με παρατηρήσεις για την εξωτερική τους εμφάνιση γιατί έτσι απλώς διογκώνουν το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ