Ποιος δήλωσε για τον Βενιζέλο «Είναι κελεπούρι αυτός ο στρουμπουλός»; - iefimerida.gr

Ποιος δήλωσε για τον Βενιζέλο «Είναι κελεπούρι αυτός ο στρουμπουλός»;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ποια ταβέρνα γνώρισε την γυναίκα του, ποιες παρατάξεις τον λιγουρεύονταν και τι έκαναν τις εκθέσεις του οι καθηγητές. Μερικά μόνο από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση περί «κελεπουριού» ανήκει – σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής- στον Θανάση Ακριβόπουλο, μέλος του γραφείου σπουδάζουσας του Ρήγα Φεραίου, έχοντας μόλις ακούσει το 1974 τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε συνέλευση των πρωτοετών φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Μια περίοδο δηλαδή που ο πρωτοετής φοιτητής, ο οποίος μόλις είχε ιδρύσει την Ελληνική Σοσιαλιστική Νεολαία (την φοιτητική παράταξη των Νέων Δυνάμεων) αποτελούσε μήλο της έριδας τόσο για την οργάνωση Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ εσωτερικού όσο και την Πανσπουδαστική φοιτητική παράταξη της ΚΝΕ.

Στα πλαίσια του ίδιου ρεπορτάζ ο συμμαθητής του Βενιζέλου στο γυμνάσιο, Περικλής Ουστατζόπουλος, δηλώνει «Οι εκθέσεις του διαβάζονταν στην τάξη, ενώ από το Γυμνάσιο ακόμα οι καθηγητές επιδίωκαν να κάνουν συζητήσεις με τον Βαγγέλη. Είχα πάντα διαμορφωμένη άποψη».

Την οποία εξέφραζε παντού. Μεταξύ των οποίων και την ταβέρνα Δόμνα στην Άνω Πόλη, όπου -μετά από μια παράδοση Συνταγματικού Δικαίου του αείμνηστου Δημήτρη Τσάτσου- γνώρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη μέλλουσα γυναίκα του Λίλα Μπακατσέλου, η οποία ήταν πρωτοετής στην Νομική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ