Ο Κουστουρίστα έχει μια αρκούδα μέσα στο σαλόνι του - iefimerida.gr

Ο Κουστουρίστα έχει μια αρκούδα μέσα στο σαλόνι του

Ο Κουστουρίστα έχει μια αρκούδα μέσα στο σαλόνι του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χτισμένο εντός εθνικού δρυμού στην Νότια Σερβία, το Kusturica Village αντιπροσωπεύει την εκπλήρωση του φυσιολατρικού οράματος του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη. Μάλιστα στα πλαίσια της προώθησης του δεν δίστασε να φωτογραφηθεί να ταΐζει μια αρκούδα στο σαλόνι του εξοχικού του.

Ήταν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του «Life is a miracle» που -σύμφωνα με την Espresso- είχε ο Εμίρ Κουστουρίτσα την έμπνευση να προχωρήσει στην δημιουργία του Kusturica Village. Ειδικά από την στιγμή που ο εμφύλιος του είχε στερήσει την πόλη που ζούσε.

Κάπως έτσι ο 58χρονος καλλιτέχνης αποφάσισε να μετακομίσει στο ορεινό χωριό Ντρούενγκραντ (στα σερβικά σημαίνει ξύλινη πόλη), το οποίο είναι χτισμένο μέσα στο σερβικό εθνικό πάρκο Μόκρα Γκόρα. Και να κάνει ότι μπορεί να προστατεύσει το εύθραστο οικοσύστημα που περιλαμβάνει πάνω από 700 είδη φυτών και 60 θηλαστικά της ντόπιας πανίδας.

Για να μην αλλοιωθεί η αισθητική του τοπίου, το χωριό είναι αποκλειστικά κατασκευασμένο από ξύλινα σπιτάκια και δεν επιτρέπεται η δόμηση από άλλα υλικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ