Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μουσικές για όλα τα γούστα, συναυλίες, όπερα, παρουσιάσεις βιβλίων, θέατρο, ποδηλατοδρομίες, είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις μας για αυτή την Κυριακή στην Αθήνα.

  • Μουσική

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ LIVE

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Τραγούδι, μπουζουκομάνες, λαούτο, μπουζούκι

Ματούλα Ζαμάνη: Τραγούδι. Φώτης Σιώτας: Βιολί, βιόλα, πλήκτρα, τραγούδι

Δημήτρης Μυστακίδης: Ακουστική κιθάρα, τραγούδι

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: Τρομπέτα, φλικόρνο

Σωτήρης Ντούβας: Τύμπανα. Γιάννης Αντωνιάδης: Κλαρίνο

Κώστας Παντέλης: Ηλεκτρική κιθάρα. Χρυσόστομος Μπουκάλης: Κόντρα μπάσο

Μιχάλης Χανιώτης: Μπουζούκι. Τεχνόπολις (Πειραιώς 100). Ώρα 21:30

Εισιτήριο 12€ προπώληση, 15€ ταμείο. Σημεία προπώλησης: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 210.3461589. Public.

WEDDING SINGERS LIVE

Το αγαπητό στο κοινό συγκρότημα που έγινε γνωστό μέσα από τη συνεργασία του τον χειμώνα με την Άννα Βίσση, κατεβαίνει για πρώτη φορά στη Γλυφάδα αυτή την Κυριακή.

Balux Cafe the House project (Λεωφόρος Ποσειδώνος 58 Αστέρας Γλυφάδας) Τηλ. 210 8983577. Ώρα: 18:00. Εισιτήριο 7€.

LIVING SPACE LIVE

Έρχονται για μια ξέφρενη βραδιά στην σκηνή του Faust.

David Lynch - τενόρο σαξόφωνο, φλάουτο, φωνή

Θοδωρής Ρέλλος – βαρύτονο σαξόφωνο

Μάριος Βαλινάκης - άλτο και σοπράνο σαξόφωνο

Βασίλης Παναγιωτόπουλος – τρομπόνι

Γιώργος Παλαμιώτης - μπάσο

Καλλίστρατος Δρακόπουλος – τύμπανα

Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12) Τηλ. 2103234095. Ώρα: 22:30

Εισιτήριο 5€ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό).

  • Όπερα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2012: "ΤΡΟΒΑΤΟΡΕ" ΤΟΥ ΤΖΟΥΖΕΠΠΕ ΒΕΡΝΤΙ

Η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, είναι η μεγαλειώδης όπερα Τροβατόρε, μία από τις δημοφιλέστερες του Τζουζέππε Βέρντι. Πρόκειται για αρχετυπικό μελόδραμα του Ρομαντισμού, στο οποίο τα συναισθήματα εκφράζονται μέσα από μουσική μελωδική και ορμητική, άριες και ντουέτα γεμάτα πάθος, όπως επίσης διάσημα χορωδιακά, που δίκαια έχουν χαρίσει στην όπερα αυτή την αθανασία. Μια κατ' εξοχήν «όπερα τραγουδιστών», καθώς απαιτεί κορυφαίους ερμηνευτές στους βασικούς ρόλους. Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός. Σκηνοθεσία - σκηνικά - κοστούμια - φωτισμοί: Στέφανο Πόντα. Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος - Άντον Τρέμμελ. Ωδείο Ηρώδου Αττικού Ώρα: 21:00

Εισιτήριο: Άνω Διάζωμα: 25€. Ζώνη Γ': 45€. Ζώνη Β': 55€. Ζώνη Α': 60€. Διακεκριμένη Ζώνη Β' & Δ': 85€. Διακεκριμένη Ζώνη Γ': 100€. Φοιτητικό & παιδικό: 15€. Προπώληση εισιτηρίων

• από τα Ταμεία του Θεάτρου Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα, καθημερινά 9.00–21.00

• Τηλ. πωλήσεις 210 3662 100, 210 3612 461, 210 3643 725

• Ηλεκτρονική προπώληση www.nationalopera.gr

• Από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39, 105 64 Αθήνα, Δευτέρα- Παρασκευή 8.30-16.00, Σάββατο 9.00-14.30

• Ηλεκτρονική προπώληση www.greekfestival.gr

  • Θέατρο- Πρεμιέρες

ΟΜΑΔΑ DE ΚOE - ΠΕΤΕΡ ΦΑΝ ΝΤΕΝ ΕΕΝΤΕ "ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ" ΤΟΥ ΠΕΤΕΡ ΧΑΝΤΚΕ

Η ολλανδική κολλεκτίβα De ΚΟΕ πιστεύει ότι το «Βρίζοντας το κοινό» του Πέτερ Χάντκε, αν και γραμμένο το 1966, δεν έχει χάσει καθόλου την επικαιρότητά του. Το σοκ για τον θεατή είναι το ίδιο. Aλλά ούτε οι ηθοποιοί μένουν στο απυρόβλητο, αφού ο Αυστριακός συγγραφέας, στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση-μανιφέστο, κατέρριψε κάθε ψευδαίσθηση πάνω στις κοινωνικές, αλλά και θεατρικές συμβάσεις. Η διασκευή και σκηνοθεσία του Πέτερ Βαν ντε Έεντε μετέτρεψε ένα δυσάρεστο, σκληρό έργο αγόρευσης σε μια γεμάτη ενέργεια, φαντασία και χιούμορ παράσταση. Κτίριο Ε - Πειραιώς 260. Τηλ. 2109282900. Ώρα: 21:00

Εισιτήριο 25€, 20€ (μειωμένο), 15€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ).

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2012: "ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ" ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΓΝΑΔΗ

Αναζητώντας τη «μορφή του νέου περιεχομένου, το νέο κρασί που θα τινάξει τα παλιά μπουκάλια», ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ γράφει τη Δεσποινίδα Τζούλια (1888) και προκαλεί σκάνδαλο, εστιάζοντας στη σαρκοβόρα πάλη ανάμεσα σε δύο τάξεις, δύο φύλα, δύο ψυχισμούς. Τη σημερινή προσέγγιση του έργου υπογράφει ο τολμηρός Δημήτρης Λιγνάδης. Η Στεφανία Γουλιώτη και ο σκηνοθέτης ερμηνεύουν τους ρόλους της αβυσσαλέας σχέσης Τζούλιας-Ζαν, με τη Μαρία Πρωτόπαππα στον αινιγματικό ρόλο της Κριστίν, σε μια παράσταση που αποτελεί τη συμβολή του Φεστιβάλ Αθηνών στην επέτειο των εκατό χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα. Κτίριο Δ - Πειραιώς 260. Τηλ. 2109282900. Ώρα: 21:00

Εισιτήριο 25€, 20€ (μειωμένο), 15€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ).

  • Παρουσίαση Βιβλίου της Βάλιας Χριστοπούλου: "ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΣΙΛΙΑΝΟΥ"

Ο Γιώργος Δεμερτζής (βιολί) και ο Ερμής Θεοδωράκης (πιάνο) θα ερμηνεύσουν έργα του συνθέτη. Ο Κατάλογος Έργων Γιώργου Σισιλιάνου είναι η πρώτη έκδοση που καταγράφει τη συνολική μουσική παραγωγή του Γιώργου Σισιλιάνου (1920–2005), ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες του ελληνικού μουσικού μοντερνισμού.

Σε αυτή την εργασία αναφοράς η μουσικολόγος και ερευνήτρια της ζωής και του έργου του Σισιλιάνου Βάλια Χριστοπούλου καταγράφει τα 75 περίπου έργα που αριθμεί η συνολική μουσική δημιουργία του συνθέτη, βασιζόμενη σε εκτεταμένη αρχειακή έρευνα και σε υλικό που προέκυψε από ιδιωτικές συνομιλίες και καταγεγραμμένες συνεντεύξεις με τον συνθέτη.

About (Μιαούλη 18) Τηλ. 2103314480. Ώρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Σαρπάκη: "Η ΚΑΡΔΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ"

Η καρδιά ακούγεται πάντα. Ένα μυθιστόρημα από τον Πάνο Σαρπάκη, με πολύ ιδιαίτερο και συγκινητικό περιεχόμενο που "γεννήθηκε" το Μάρτιο του 2012 και πρόλαβε να αποκτήσει φανατικό κοινό. Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής είναι κωφός, όπως και ο συγγραφέας του μυθιστορήματος, προσφέροντας στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό μία μυθιστορηματική μεν, αλλά πολύ κοντά στην πραγματικότητα ματιά την οποία βιώνουν οι εν λόγω συνάνθρωποι μας. Ο Πάνος θα παρουσιάσει το βιβλίο "Η καρδιά ακούγεται πάντα" στις 10 Ιουνίου, στο Κιμωλία Art Cafe, στην Πλάκα. Θα μιλήσουν η κα Ρούλη Θεολογίτου, φιλόλογος, καθηγήτρια στο Κολλέγιο Αθηνών και ο κος Βαγγέλης Σίμος, συνθέτης-στιχουργός.

Θα μοιραστεί και το κείμενο της ομιλίας για τους κωφούς-βαρήκοους. Κιμωλία Art Cafe (Υπερείδου 5) Τηλ. 2111848446. Ώρα: 18:30. Είσοδος ελεύθερη.

  • Εκδηλώσεις

ΑΛΣΟΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ "ΧΑΡΙΖΩ + ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΩ + ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ"

Κυριακή, 10 Ιουνίου 10:00 - 19:30 στο Άλσος Περιστερίου (Αγίου Βασιλείου 61, απέναντι από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου) θα πραγματοποιηθεί μια καλοκαιρινή γιορτή χαράς, παιχνιδιού και ανταλλαγής παιδικών και βρεφικών ειδών! Το Babyfeat σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού, Πρόνοιας (Ο.Π.Α.Α.Π) Περιστερίου θα προσφέρουν ολοήμερη διασκέδαση με παιχνίδια, εργαστήρια και θεάματα μέσα από τα οποία τα παιδιά θα μάθουν καινούργια πράγματα, θα παίξουν και θα ευαισθητοποιηθούν. Οι δραστηριότητες είναι όλες δωρεάν, απευθύνονται σε παιδιά 2-6 ετών και στις συμμετοχές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Είσοδος ελεύθερη.

  •  Ποδηλατοδρομία στο Δήμο Μοσχάτου -Ταύρου

Στο πλαίσιο του μαθητικού Φεστιβάλ 2012 και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνει ποδηλατοδρομία με τη συμμετοχή πολιτών κάθε ηλικίας, μαθητών, γονέων και ποδηλατικών σωματείων. Έχουν προγραμματιστεί να γίνουν δύο ποδηλατοδρομίες, μία στην τοπική κοινότητα Μοσχάτου και μία στην Τοπική Κοινότητα Ταύρου, την Κυριακή 10 Ιουνίου. Στην τοπική κοινότητα Ταύρου, η ποδηλατοδρομία θα γίνει στις 10.30 πμ. Στην πλατεία Μακεδονίας, στον Ταύρο, θα είναι η αφετηρία και ο τερματισμός.

Στην τοπική κοινότητα Μοσχάτου, η ποδηλατοδρομία θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στις 18.30. Αφετηρία και τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Μεταμορφώσεως, στο Μοσχάτο.

Πριν την έναρξη και μετά το πέρας των διαδρομών θα γίνουν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους (παιχνίδια από το Σύστημα Προσκόπων Μοσχάτου, μουσικά συγκροτήματα, κλπ) στις αφετηρίες των διαδρομών. Είσοδος ελεύθερη.

2ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΡΕΝΤΗ

Μια πρωτότυπη και ασφαλή συμμετοχή θα απολαύσουν όσοι πάρουν μέρος στον 2ο Ποδηλατικό Αγώνα Δρόμου Circuit Αγ. Ι. Ρέντη που συνδιοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Κρόνος. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 10.30 το πρωί. Σημείο εκκίνησης θα είναι η Κεντρική Πλατεία Αγ. Ι. Ρέντη με ελεύθερη Ποδηλατοβόλτα.

  • Παραστάσεις

"ΑΡ ΓΙΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥΣ?" ΜΕ ΠΑΡΤΥ- BARBECUE

Μια εβδομάδα νωρίτερα από τις εκλογές, στις 10 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συμπόσιο στον κινητήρα, όπου θα αποκαλυφθούν "Οι ΔοξαΠατρίδες". Αυτοί που μπορεί να μην είναι υποψήφιοι, αλλά κρατάνε την λύση της σωτηρίας μας στα χέρια τους. Το διαδικτυακό-φωτορομάντζο "Αρ γιου σείριους? - Οι Δοξαπατρίδες", το νέο project του Κινητήρα με τις υπογραφές της Βίκυς Αδάμου και της Χριστίνας Σαμπανίκου, επιχειρεί να δει την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας από μια άλλη οπτική γωνία. Αυτήν της χαράς, της αισιοδοξίας, της ελπίδας, του γέλιου, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την σκληρή πραγματικότητα. Συμμετέχουν: Γιάννης Ο., Φλώρα Καλομοίρη, Βιολέτα Γύρα, Δημήτρης Κανέλλος, Μαρία Μπαγανά, Χριστίνα Γερογιάννη, Βασίλης Ζαϊφίδης και πολλοί ακόμα ηθοποιοί. Κινητήρας STUDIO (Ερεχθείου 22) Τηλ. 210.9248328. Ώρα: 12:00. Είσοδος ελεύθερη

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ "ΘΕΙΚΕΣ ΑΝΕΜΕΛΙΕΣ"

Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, τότε που οι θεοί ήταν κι αυτοί παιδιά ανέμελα, ζαβολιάρικα! "Δίας"- "Ερμής". Τις σκανταλιές τους αφηγείται η Νίκη Κάπαρη και ο Γιάννης Ψειμάδας παίζει παιχνίδια με τις μουσικές και τα ηχητικά τοπία που δημιουργεί με κρουστά, πνευστά και έγχορδα όργανα. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1) Τηλ. 210 8217724. Ώρες: 11:00, 12:00. Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ