Στο κρεβάτι της Τρόικα ο «Ισπανός ασθενής» - iefimerida.gr

Στο κρεβάτι της Τρόικα ο «Ισπανός ασθενής»

Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «Μνημόνιο-light» φαίνεται πως οδηγείται η Ισπανία, προκειμένου να διασωθεί ο χρηματοπιστωτικός της τομέας. Προ ολίγου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup ενώ αναμένεται ανακοινωθέν στο οποίο θα διευκρινίζονται τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπισθεί το «ισπανικό πρόβλημα».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή έκανε λόγο για κοινοτική βοήθεια προς τη Μαδρίτη, η οποία θα συνοδευθεί με συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα πρέπει να λάβει η ισπανική κυβέρνηση προκειμένου να εξυγιάνει τον χρηματοπιστωτικό της τομέα.

«Θα τεθούν όροι στην ισπανική κυβέρνηση, αλλά αυτοί θα αφορούν μόνον την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού της τομέα», σημείωσε η εν λόγω πηγή αυτή, προοικονομώντας ένα «περιορισμένο Μνημόνιο» για την Ισπανία.

Την ίδια ώρα, το σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών το οποίο έχει τεθεί επι τάπητος εκτιμάται ότι θα αγγίξει ακόμα και τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το DJ Newswires, η ισπανική εφημερίδα ABC αναφέρει πως η Ισπανία έχει ήδη εξασφαλίσει δεσμεύσεις πως η διάσωση του τραπεζικού κλάδου δεν θα περιλαμβάνει μέτρα που οδηγούν σε απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας ή προϋποθέσεις για τη δημοσιονομική της πολιτική.

Η εφημερίδα επικεντρώνεται στις συζητήσεις αναφορικά με το ρόλο του ΔΝΤ καθώς η Μαδρίτη θέλει να το κρατήσει έξω από τη διαδικασία ώστε να ελαχιστοποιηθεί το πλήγμα στο κύρος της χώρας έναντι των πιστωτών της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ