Απεγκλωβίστηκε άτυχη αρκούδα που πιάστηκε σε παγίδα ζώου - iefimerida.gr

Απεγκλωβίστηκε άτυχη αρκούδα που πιάστηκε σε παγίδα ζώου

Απεγκλωβίστηκε άτυχη αρκούδα που πιάστηκε σε παγίδα ζώου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευτυχής ήταν τελικά η έκβαση της περιπέτειας μίας αρκούδας στην Κοζάνη η οποία είχε πιαστεί σε παγίδα ζώου. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου μόλις ενημερώθηκε, επενέβη και απεγκλώβιζε το άτυχο ζώο.

Το περιστατικό συνέβη στις παρυφές του Βούρινου όρους, στην Κοζάνη και η αρκούδα γλύτωσε χάρις σε έναν ευαισθητοποιημένο κτηνοτρόφο που ονομάζεται Αριστείδης, καθώς επικοινώνησε με τον Αρκτούρο. Άτομα της ομάδας μετέβησαν στην περιοχή και έστησαν επιχείρηση απελευθέρωσης του ζώου, σε συνεργασία με την επίκουρη καθηγήτρια Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Νατάσσα Κομνηνού, και τον κτηνίατρο, Νίκο Πατσινακίδη.

Η αρκούδα αρχικά αναισθητοποιήθηκε και απεγκλωβίστηκε με προσοχή ενώ στην συνέχεια την απελευθέρωσαν στην περιοχή όπου βρέθηκε, αφού πρώτα τοποθετήθηκε σ' αυτήν ειδικός πομπός για την παρακολούθησή της.

Έτσι, πλέον η ανώνυμη αρκούδα απέκτησε... ταυτότητα. Είναι ο Αριστείδης, μία αρσενική αρκούδα, ηλικίας 5 ετών και βάρους 150 κιλών περίπου, που πήρε το όνομά του από τον κτηνοτρόφο, χάρη στον οποίο σώθηκε.

«Ο Αριστείδης στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, καθώς η παγίδα θα μπορούσε να τον τραυματίσει σοβαρά και, φυσικά, να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Αρκτούρου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ