Πικραμένος προς Ελεγκτικό: Nα δοθούν αμέσως τα χρήματα για τα φάρμακα - iefimerida.gr

Πικραμένος προς Ελεγκτικό: Nα δοθούν αμέσως τα χρήματα για τα φάρμακα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δυο επιστολές του προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος ζητά να εγκριθούν δίχως άλλη χρονοτριβή τα απαραίτητα εντάλματα, ώστε να πληρωθούν οι προμηθευτές φαρμάκων και να τερματίσουν το «εμπάργκο» προς τα δημόσια νοσοκομεία.

Η δεύτερη επιστολή του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, συντάχθηκε και εστάλη την 7η Ιουνίου, καθώς παραμένει άλυτο – και δραματικό – το πρόβλημα των ελλείψεων στα νοσοκομεία.

Το οξύμωρο είναι ότι από τα νοσοκομεία μέχρι στιγμής δεν λείπουν τα χρήματα για την εξόφληση των υποχρεώσεών τους προς τους προμηθευτές. Εκκρεμεί όμως η έγκριση των ενταλμάτων εκ μέρους του Ελεγκτικού Συμβουλίου κι έτσι καθυστερεί η εκταμίευση των σχετικών ποσών.

Στις επιστολές του ο κ. Πικραμένος επικαλείται «επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι ανάγονται στην προστασία της δημόσιας υγείας» και «απαιτούν την άμεση λύση του εν λόγω θέματος με σκοπό να αποφευχθεί διακινδύνευση ανθρώπινης ζωής και τελικά αποφυγή απρόβλεπτων γεγονότων, όπως είναι ο θάνατος ασθενών».

Λουράντος: Έχει ανοίξει λογαριασμός

Ταυτοχρόνως, στο «παράπλευρο μέτωπο», οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν να καταβάλουν οι ίδιοι χρήματα για τα φάρμακά τους, λόγω της κινητοποίησης των φαρμακοποιών. Ο πρόεδρος των τελευταίων, Κώστας Λουράντος, γνωστοποίησε ότι έχει ανοίξει τραπεζικός λογαριασμός, με σκοπό να υποβοηθηθεί η προσπάθεια εξεύρεσης φαρμάκων για ανθρώπους που έχουν μεγάλες και επείγουσες ανάγκες. Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, μεγάλες ελλείψεις ακριβών φαρμάκων παρατηρούνται στην περιφέρεια.

Για το πρόβλημα του κλάδου του, ο κ. Λουράντος τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν τρέφουμε πλέον εμπιστοσύνη σε διαβεβαιώσεις για καταβολές χρημάτων, έστω κι αν προέρχονται από καλοπροαίρετους ανθρώπους. Η τρίτη δόση των οφειλών του Μαρτίου βρίσκεται ήδη στον αέρα, παρά τις υποσχέσεις. Κανείς δεν αναφέρεται στον Απρίλιο, ούτε βέβαια στον Μάιο. Ας μη μιλήσουμε για τις οφειλές του 2011, για τις οποίες θα κληθούμε να πληρώσουμε και φόρους!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ