Gay Parade το Σάββατο στη Πλατεία Κλαυθμωνος [εικόνες] - iefimerida.gr

Gay Parade το Σάββατο στη Πλατεία Κλαυθμωνος [εικόνες]

Αύριο η παρέλαση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Πλατεία Κλαυθμώνος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αγάπα με είναι δωρεάν», είναι ο τίτλος της φετινής εβδομάδας Υπερηφάνειας (Αthens Pride Week) που θα κορυφωθεί αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος με την εντυπωσιακή παρέλαση gay parade, ως σύμβολο της ισότητας, της αποδοχής οτι ο πολιτισμένος κόσμος δεν χρειάζεται να είναι ασπρόμαυρος.

«Αγάπα με σημαίνει κατανόησέ με, αποδέξου με και σεβάσου με, όπως σε κατανοώ, σε αποδέχομαι και σε σέβομαι και εγώ. Αυτή η αγάπη, είναι ο συνεκτικός κρίκος κάθε σχέσης και όλης της κοινωνίας. Το φετινό σύνθημα τονίζει ότι οι αξίες που θωρακίζουν μια κοινωνία είναι ανεκτίμητες. Ωστόσο δεν στοιχίζουν τίποτε.»

Αυτό είναι το μότο και η επεξήγηση του τίτλου του 8ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας, όπως παρατίθεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης (www.athenspride.eu), απλώνοντας το χέρι τους επικριτές

To ετήσιο αυτό φεστιβάλ διεξάγεται σε ανάμνηση των γεγονότων του «Στόουνγουολ» (Stonewall) όπου, στις 28 Ιουνίου 1969, η μειονότητα των ομοφυλόφιλων της Αμερικής πάλεψε με τις δυνάμεις του συντηρητικού καθεστώτος για την αποδοχή και την δίκαιη μεταχείρησή της απο την κοινωνία, γεγονός το οποίο αποτελεί την αφορμή για εκδηλώσεις περηφάνιας (pride) σε όλο τον κόσμο.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο στις 18.00 το απόγευμα, με σημείο συνάντησης την πλατεία Κλαυθμώνος, ενω θα συνεχιστεί με DJ sets, ένα εντυπωσιακό Drag Show απο την ομάδα «Κούκλες» και θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία, στην οποία θα εμφανιστούν οι:

  • Εβελίνα Παπούλια με τους ZAND THE BAND
  • Ραλλία Χριστίδου
  • Κέλλυ Καλτσή
  • Leon
  • Ματούλα Ζαμάνη μαζί με τους ANGRY BIRDS
  • My wet Calvin
  • Ilia Darlin
  • TAREQ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ