Τουλάχιστον 682 άτομα έπαιρναν «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 682 άτομα έπαιρναν «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο

Τουλάχιστον 682 άτομα έπαιρναν «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξακόσιες ογδόντα δύο περιπτώσεις ατόμων που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στη Ζάκυνθο, με ψευδείς βεβαιώσεις, έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής, από τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Η έρευνα που διενεργείται από τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου ξεκίνησε προκειμένου να εξακριβωθεί η απάτη από ιδιώτες και υπαλλήλους, οι οποίοι έπαιρναν επί σειρά ετών προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, χωρίς να το δικαιούνται, παρουσιάζοντας ψεύτικες ιατρικές βεβαιώσεις.

Συνολικά θα ελεγχθού 1.200 φάκελοι, προσώπων που έπαιρναν προνοιακά επιδόματα, πολλοί από τους οποίους έχουν πεθάνει αλλά κάποιοι εξακολουθούν να εισπράττουν.

Για τις 682 περιπτώσεις που έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής διεξάγεται δικαστική πραγματογνωμοσύνη από ιατρούς οφθαλμίατρους πραγματογνώμονες του Πρωτοδικείου Πατρών. Στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώνεται και η ζημιά του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ