Παπανδρέου: Χωρίς τη δημοκρατία οδηγούμαστε στη βαρβαρότητα - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Χωρίς τη δημοκρατία οδηγούμαστε στη βαρβαρότητα

Ρένα Δούρου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για εκφασισμό της πολιτικής ζωής κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σχολιάζοντας την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.

«Όσοι θεωρούν ή και καλλιεργούν τη λογική ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ότι η χρήση βίας ή και η ανοχή στη χρήση βίας είναι δικαιολογημένη για πολιτικούς λόγους, οδηγούν στην καταπάτηση βασικών δημοκρατικών αξιών, οδηγούν την πολιτική ζωή στον εκφασισμό της», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός και τονίζει ότι «η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, είναι να αντιμετωπίσουμε την κρίση με περηφάνια και με την ήρεμη δύναμη της δημοκρατίας. Της δημοκρατίας που αποτελεί το θεμέλιο αξιών που μας ενώνουν, αντί να μας χωρίζουν».

Ο κ. Παπανδρέου προσθέτει ότι η χρήση βίας ή η ανοχή σε πρακτικές βίας στην πολιτική ζωή του τόπου, διαιρεί τον λαό και σήμερα, που οι Έλληνες καταβάλουν μια μεγάλη προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση, δεν χωρούν τραμπουκισμοί, νεοφασισμοί, αυταρχισμοί και βία.

«Το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία και η λειτουργία της, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, παντού στον κόσμο και έχουμε ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία», συμπληρώνει, υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς τη δημοκρατία οδηγούμαστε στη βαρβαρότητα».

Ο πρώην Πρωθυπουργός καταλήγει πώς «απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, σε αυτές τις πρακτικές, η απουσία και η παραίτηση δεν δικαιολογούνται, και η αντιμετώπιση της επιχείρησης εκφασισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αφορά όλους μας, απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοκρατικών πολιτών στη διαμόρφωση της καθημερινής μας ζωής, στον αγώνα για την προάσπιση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ