Κρανοφόροι με λοστούς επιτέθηκαν στο Κέντρο, σε ξένο δημοσιογράφο [βίντεο]

Επίθεση από ομάδα αγνώστων κρανοφόρων στο κέντρο της Αθήνας δέχθηκε ο δημοσιογράφος της «Jerusalem Post», Τζιλ Σέφλερ.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η ίδια η εφημερίδα ο δημοσιογράφος βρισκόταν στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου όταν τον πλησίασαν 20 άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκια. Όπως γράφεται στην αγγλόφωνη έκδοση της «Jerusalem Post», ο δημοσιογράφος βρισκόταν παρών σε επίθεση των αγνώστων με κράνη και λοστούς, σε πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγους που διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.

Ο Σέφλερ δήλωσε πως δεν γνωρίζει από ποιο πολιτικό χώρο «την ακροδεξιά ή την ακροαριστερά», προέρχονται αυτοί που του επιτέθηκαν. Ο δημοσιογράφος βρισκόταν στην Ελλάδα για να κάνει ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και υποστηρίζει ότι στάθηκε τυχερός που δεν τραυματίστηκε πιο σοβαρά.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα έχει δώσει βήμα στις ακραίες ομάδες να δρουν ανεξέλεγκτα και αν παίρνουν το νόμο στα χέρια του. Επίσης ο ίδιος δήλωσε πως οι αρχές της χώρας, οφείλουν να προστατεύουν μετανάστες, τουρίστες αλλά και τοςυ δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Ελλάδα, από τα κύματα της βίας.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Δήμος Αθήνας δεν απάντησε χθες σε σχετικές διαμαρτυρίες δημοσιογράφων γιατί, όπως είπε, δεν λειτουργούσε η υπηρεσία e-mail.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ