Οι Ισπανοί χορεύουν φλαμένκο και διαμαρτύρονται για την Bankia - iefimerida.gr

Οι Ισπανοί χορεύουν φλαμένκο και διαμαρτύρονται για την Bankia

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι άνθρωποι που εφηύραν το κίνημα των Αγανακτισμένων, οι Ισπανοί, ξεχωρίζουν και πάλι στις διαμαρτυρίες τους εναντίον των τραπεζών και της οικονομικής κρίσης.

Ξεχωρίζει το κίνημα διαμαρτυρίας στη Σεβίλλη όταν χορευτές φλαμένκο κατέλαβαν θυγατρική της τράπεζας Bankia και χόρεψαν το τραγούδι «Bankia, pulmones y branquias» δηλαδή «Bankia, πνεύμονες και βράγχια».

Το κίνημα διαμαρτυρίας ξεσηκώθηκε εναντίον της σωτηρίας της τράπεζας Bankia που απαιτεί δισεκατομμύρια ευρώ την ώρα που η χώρα δυστυχεί και υφίσταται σκληρή λιτότητα. Κεντρικός στόχος του κινήματος διαμαρτυρίας είναι η άρνηση της κυβέρνησης Ραχόι να διερευνήσει τους λογαριασμούς της Bankia και την διαχείρησή τους από τους αξιωματούχους της τράπεζας.

Πριν από λίγες ημέρες οι Αγανακτισμένοι της Βαρκελώνης διαδήλωσαν μπροστά στην τράπεζα Caixa. Ενα παρόμοιο κίνημα που φέρει το όνομα Occury Bankia διοργάνωσε ένα κονσέρτο με κατσαρόλες μπροστά στον πύργο Kyo της Μαδρίτης, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας.

Μια άλλη συγκέντρωση έγινε κοντά στον σταθμό Atocha και οι διαδηλωτές κινήθηκαν ως ένα κοντινό κτίριο με άδεια διαμερίσματα φωνάζοντας ότι θα τα προσφέρουν σε όσους δεν έχουν κατοικία. «Αν η Bankia είναι δική μας, και τα διαμερίσματά της επίσης» ήταν το σύνθημα των διαδηλωτών.

Την ίδια ώρα οι ηλικιωμένοι Αγανακτισμένοι συγκρότησαν ομάδα με την ονομασία "yayoflautas" και διαδήλωσαν ταυτόχρονα μπροστά σε θυγατρικές της bankia σε πέντε μεγάλες ισπανικές πόλεις, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια, τη Σεβίλλη και την Πάλμα της Μαγιόρκας. Απαιτούν μια «σωτηρία των πολιτών και όχι των τραπεζών» και ζητούν εξηγήσεις για την καταστροφική κατάσταση της τράπεζας. Αυτή η ομάδα των βετεράνων Αγανακτισμένων έχει το δικό της μπλογκ στο οποίο δημοσιεύεται μανιφέστο σε πολλές γλώσσες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ