Αποζημίωση 229.000 ευρώ για ζημιές σε πολυκατοικία από τον Μετροπόντικα - iefimerida.gr

Αποζημίωση 229.000 ευρώ για ζημιές σε πολυκατοικία από τον Μετροπόντικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να καθυστέρησε οκτώ ολόκληρα χρόνια, αλλά έστω και αργά ήρθε η αποζημίωση και μάλιστα ύψους €229.000, για την ιδιοκτήτρια διαμερίσματος σε πολυκατοικία που υπέστη ζημιές από τον Μετροπόντικα.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών της επιδίκασε αποζημίωση 229.000 ευρώ, καθώς έκρινε ότι η κατασκευάστρια Κοινοπραξία έδειξε βαριά αμέλεια ως προς τις τεχνικές μεθόδους που επέλεξε να ακολουθήσει, με αποτέλεσμα η πολυκατοικία που έμενε η ενάγουσα να υποστεί σοβαρότατες ζημιές κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη διάνοιξη της σήραγγας στους σταθμούς του μετρό στον Άγιο Ιωάννη και τη Δάφνη.

Η εν λόγω ιδιοκτήτρια είναι η μοναδική που επέλεξε να διεκδικήσει δικαστικά τις αξιώσεις της, μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων της κ.κ. Κυρ. Μακαρώνα και Αγγελικής Αντωνέα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, οι οποίοι ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς από τον Μάρτιο του 1999 η πολυκατοικία παραμένει ακατοίκητη.

Οι δικαστές στηρίζουν την απόφασή τους στο γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της Κοινοπραξίας για τη διέλευση του Μετροπόντικα από το συγκεκριμένο σημείο ακολούθησαν επισφαλέστερη και λιγότερο δαπανηρή τεχνική μέθοδο, σε αντίθεση με όσα είχαν εφαρμόσει για τη διάνοιξη της σήραγγας Μοναστηράκι-Σύνταγμα, όπου υπήρχε κίνδυνος για εμπορικά καταστήματα και ιστορικά κτίρια.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ