Τρισέ: Να ενισχύσουμε τα υπερεθνικά κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης - iefimerida.gr

Τρισέ: Να ενισχύσουμε τα υπερεθνικά κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης

Τρισέ: Να ενισχύσουμε τα υπερεθνικά κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι οι βασικοί ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να αποκτήσουν έκτακτες εξουσίες για την υπέρβαση των εθνικών οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών σε περιόδους κρίσης, τόνισε ο πρώην επικεφαλής της Ε.Κ.Τ., Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ, ο κ. Τρισέ, σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα διαδικασία λήψης αποφάσεων, καθώς η σημερινή πρακτική της επιβολής προστίμων σε όσες χώρες παραβιάζουν τους κανόνες έχει αποδειχθεί ανεπαρκής.

«Σε αυτές τις έκτακτες καταστάσεις, οι ευρωπαϊκές αρχές, η Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο θα μπορούσαν να αποφασίζουν απευθείας για μέτρα που θα εκτελούνται άμεσα στις εμπλεκόμενες χώρες», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ.

Στην ομιλία του ο κ. Tρισέ επισήμανε ότι η πρόταση του για υπερεθνικά κέντρα αποφάσεων, πρέπει να διασφαλίζεται από ισχυρές δημοκρατικές διαδικασίες, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει κατά πλειοψηφία τα μέτρα που θα προτείνει η Επιτροπή και τα οποία θα έχουν ήδη εγκριθεί από το Συμβούλιο, σημειώνοντας ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο τα μέλη του κοινοβουλίου από χώρες της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ