Le Soir: «Πυκνά σύννεφα πάνω από την Κύπρο» - iefimerida.gr

Le Soir: «Πυκνά σύννεφα πάνω από την Κύπρο»

Le Soir: «Πυκνά σύννεφα πάνω από την Κύπρο»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κυπριακή οικονομία κρούει η βελγική εφημερίδα «Le Soir», η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Πυκνά σύννεφα πάνω από την Κύπρο», πραγματεύεται το εάν θα ζητήσει η Λευκωσία οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το άρθρο, αυτό «το ερώτημα γίνεται όλο και πιο συχνό, ενώ οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Κυπριακής κυβέρνησης ότι πρόκειται για πολύ πιθανό σενάριο ώστε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας, έδωσαν περαιτέρω τροφή για σχόλια».

Στο άρθρο επικαλούνται δηλώσεις Κυπρίου διπλωμάτη ο οποίος φέρεται να είπε πως το ενδεχόμενο να ζητήσει η Κύπρος οικονομική βοήθεια, δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή, καθώς την 1η Ιουλίου η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στο άρθρο αναφέρεται επίσης πως η εξέλιξη αυτή θα ήταν μεγάλο πλήγμα για τη φήμη και τη διεθνή εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας λίγες μέρες μόνο πριν την ανάληψη της Προεδρίας.

Η κυβέρνηση, πρέπει να βρει 1.8 δισ. ευρώ μέχρι τις 30 Ιουνίου, για την ανακεφαλοποίηση της Marfin Bank, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας η οποία είχε και τη μεγαλύτερη έκθεση στο ελληνικό χρέος, επισημαίνει η βελγική εφημερίδα.

Στην συνέχεια το άρθρο μελετά τις επιλογές της Κύπρου, όπως την Ρωσία, η οποία δεν φαίνεται ως η καλύτερη επιλογή καθώς έχει ήδη δανείσει την Λευκωσία με 2,5 δισ. ευρώ. Από την άλλη είναι και η επιλογή των Κινέζων, η οποίοι έχουν κατά καιρούς δείξει πως έχουν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με την Κύπρο. Όμως ούτε η αποδοχή δανείου από το Πεκίνο θα είχε θετικό αντίκτυπο στη διεθνή εικόνα της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Le Soir», η εξελίξεις αυτές θυμίζουν την προσπάθεια για τον τετραγωνισμό του κύκλου. Καταλήγοντας αναφέρεται πως οι Κύπριοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την ανάληψη της Προεδρίας και υποστηρίζουν ότι είναι καλά προετοιμασμένοι. Όπως δήλωσε και ένας Κύπριος διπλωμάτης «μπορεί να είμαστε μικροί, όμως θα κάνουμε πολλά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ