Πέθανε ο σεναριογράφος του «Μόμπι Ντικ» και διάσημος συγγραφέας Ρέι Μπράντμπερι - iefimerida.gr

Πέθανε ο σεναριογράφος του «Μόμπι Ντικ» και διάσημος συγγραφέας Ρέι Μπράντμπερι

Πέθανε ο διάσημος συγγραφέας έργων επιστημονικής φαντασίας Ρέι Μπράντμπερι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών, ο Αμερικανός συγγραφέας έργων επιστημονικής φαντασίας Ρέι Μπράντμπερι.

Γεννημένος στις 22 Αυγούστου του 1920 στο Βόκεγκαν (Ιλινόι, βόρειες ΗΠΑ) ο Ρέιμοντ Ντάγκλας Μπράντμπερι ανακάλυψε τη λογοτεχνία στην ηλικία των 7 ετών με τον Εντγκαρ Αλαν Πόε.

Συγγραφέας πολυγραφότατος, αφού έχει γράψει πάνω από πεντακόσιες νουβέλες, τριάντα μυθιστορήματα, πολλά διηγήματα και ποιήματα, αλλά και θεατρικά έργα και σενάρια για ταινίες όπως το «Μόμπι Ντικ» (1956) για τον Τζον Χιούστον, αλλά επίσης και για την τηλεόραση, κυρίως την «Τέταρτη Διάσταση» και τα επεισόδια της σειράς «Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ παρουσιάζει».

Ενα από τα διασημότερα έργα του, το «Φαρενάιτ 451» μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1966 από τον Φρανσουά Τριφό. Το συγκεκριμένο έργο, εμπνευσμένο από το κάψιμο από τους Ναζί βιβλίων που είχαν γραφτεί από Εβραίους, αναφέρεται στους κινδύνους της λογοκρισίας και του ελέγχου των ιδεών σε ένα ολοκληρωτικό κόσμο.

«Ο κόσμος έχασε έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς που έχω γνωρίσει και έναν από τους πιο αγαπητούς σε εμένα ανθρώπους. Αναπαύσου εν ειρήνη Ρέι Μπράντμπερι», γράφει στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντάνι Καραπίτιαν, εγγονός του «θρύλου» της επιστημονικής φαντασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ