Η Διεθνής αστυνομία ξεναγεί τα παιδιά στο κόσμο της με διασκεδαστικό τρόπο - iefimerida.gr

Η Διεθνής αστυνομία ξεναγεί τα παιδιά στο κόσμο της με διασκεδαστικό τρόπο

Η Διεθνής αστυνομία ξεναγεί τα παιδιά στο κόσμο της με επιμορφωτικό και διασκεδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διεθνής αστυνομική υπηρεσία Interpol, εγκαινίασε μία εκπαιδευτική ιστοσελίδα, μέσω της οποίας επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους και τις εγκληματικές συμπεριφορές που μπορεί να συναντήσουν στο Ιντερνετ, αλλά και να τους προσφέρει συμβουλές προστασίας από τους κινδύνους αυτούς.

Η νέα ιστοσελίδα περιλαμβάνει ενημερωτικά στοιχεία για την αστυνομική οργάνωση, στην οποία μετέχουν 190 χώρες του κόσμου, ενω το εντυπωσιακό σημείο της ιστοσελίδας είναι το διαδραστικό παιχνίδι «Πράκτορας Τζούνιορ της Interpol: Η Υπόθεση του Μαύρου Τατουάζ», στο οποίο οι παίκτες θα μπουν για λίγο στη θέση του πράκτορα της Interpol και θα ταξιδέψουν σε διάφορα σημεία του κόσμου, συλλέγοντας αποδεικτικά στοιχεία, βοηθώντας τις τοπικές αστυνομικές Αρχές στον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών διεθνούς εγκληματικής συμμορίας λαθρεμπόρων.

«Κάθε ημέρα, η Interpol συνεργάζεται με αστυνομικές δυνάμεις από όλο τον κόσμο, για την καταπολέμηση κάθε τύπου εγκληματικότητας. Διαπιστώσαμε ότι το έγκλημα μέσω του Διαδικτύου εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, απειλώντας κατά κύριο λόγο τους νέους», λέει o Ροράιμα Αντριάνι, υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας, που ηγήθηκε της προσπάθειας στην έδρα της Interpol στη Λιόν τη Γαλλίας.

Η ιστοσελίδα, αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο στην αγγλική γλώσσα, αλλά πρόκειται να μεταφραστεί σύντομα στα αραβικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά και μπορείτε να την επισκεφθείτε στη διεύθυνσή: www.interpol.int/studentzone

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ