Το Facebook ειναι το επόμενο MySpace - Δεν θα υπάρχει σε δέκα χρόνια! - iefimerida.gr

Το Facebook ειναι το επόμενο MySpace - Δεν θα υπάρχει σε δέκα χρόνια!

Το Facebook ειναι το επόμενο MySpace - Δεν θα υπάρχει σε δέκα χρόνια!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μην περιμένετε να βρείτε το inbox σας γεμάτο αιτήματα φιλίας στα επόμενα χρόνια. Το Facebook θα έχει εκλείψει σε οκτώ περίπου χρόνια, με τον ίδιο τρόπο που «εξαφανίστηκαν» το MySpace και το Yahoo, μιας και δε θα μπορέσει να ανταγωνιστεί με ένα νέο ανταγωνιστή και τη νέα τάση του μέλλοντος.

Το Facebook, το πιο διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης της εποχής του Διαδικτύου θα εξαφανιστεί. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Έρικ Τζάκσον, ιδρυτής αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας.

Μάλιστα, εμφανίστηκε και στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC για να υποστηρίξει δημόσια το «θάνατο» του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Προς υποστήριξη των προβλέψεών του, ο Τζάκσον γυρίζει στο παρελθόν, παίρνοντας για παράδειγμα την εταιρεία Yahoo που ναι μεν είναι ακόμα κερδοφόρα και έχει 13.000 υπαλλήλους αλλά είναι στο 10% της αξίας που είχε το 2000.

Για τον Τζάκσον, το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί, δεν μπορούν να προβλέψουν το μέλλον και τις νέες τάσεις. Πρώτα ήταν εταιρείες όπως το Yahoo, μετά το Google, όμως και η κορυφαία μηχανή αναζήτησης, έχει πρόβλημα στο να εναρμονιστεί πετυχημένα με την επόμενη γενιά τεχνολογικών εταιρειών που είναι τα κοινωνικά δίκτυα.

Μπορεί το Google+ να έχει περισσότερους από 100 εκατομ. ενεργούς χρήστες όμως δεν μπορεί να συναγωνιστεί το «καταπληκτικό» νούμερο των 900 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Από την πλευρά του το Facebook, μπορεί να αγοράζει μαζικά εταιρείες όπως το Instagram αλλά θα κολλήσει για πάντα στο «βασίλειο» που ανήκει, τα κοινωνικά δίκτυα.

Για τον Τζάκσον, όπως ακριβώς συνέβη παλιότερα για τους προκατόχους του Facebook, το MySpace και το Friendster, πάντα θα υπάρχει ένας ανταγωνιστής στον ορίζοντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ