Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μουσική, μπαλέτο, η πολυαναμενόμενη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στην Τεχνόπολη, λογοτεχνικές βραδιές, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΧΟΡΟΣ

  • Béjart Ballet Lausann: Το Μπαλέτο Béjart της Λοζάννης γιορτάζει τα 25 του χρόνια στο Θέατρο Badminton

Τρία από τα σημαντικότερα έργα του ρεπερτορίου του Μπαλέτου του Maurice Béjart έρχονται στο Θέατρο Badminton και επανασυστήνουν στο Αθηναϊκό κοινό το όραμα του δεινού αυτού ονειροπόλου του σύγχρονου χορού. Η «φωνή» και η «κίνηση» ενός από τους ιδρυτές του σύγχρονου χορού μαζί με το μπαλέτο του, που συνεχίζει εδώ και τέσσερα χρόνια (μετά την αναπάντεχη «φυγή» του, έστω και στα 80 του χρόνια) το ιδιαίτερο όραμά του, επανέρχονται στο Θέατρο Badminton με τρείς πολύ σημαντικές χορογραφίες: «Dionysos» (suite) σε μουσική Ρίχαρντ Βάγκνερ, Μάνου Χατζιδάκι και κοστούμια Gianni Versace, «Syncope» μία δημιουργία του διαδόχου του Béjart, Gil Roman, και το πασίγνωστο «Bolero», την πλέον εμβληματική χορογραφία του Maurice Béjart, σε μουσική του Maurice Ravel.
Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή.
Εισητήρια: Α 65Euro, Β 55Euro, Γ 40Euro, Δ 30Euro, Φοιτητικό Δ Ζώνης 20Euro
Πληροφορίες www.badmintontheater.gr, Τηλ.: 210 88 40 600

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Οι Shaolin Bunnies live στο TAF

Το TAF φιλοξενεί το live των Shaolin Bunnies. H μπάντα θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά στο αίθριο του TAF, ένα ηχητικό πείραμα σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012. Οι Shaolin Bunnies είναι ένα νεοσύστατο μουσικό πειραματικό εγχείρημα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2011 μέσω της σύμπραξης πέντε μουσικών με πολύ ενεργή δράση στην εγχώρια μουσική σκηνή. Η παραλία Πορί στο 'Ανω Κουφονήσι υπήρξε η αφορμή για τη δημιουργία του σχήματος και η τοποθεσία των πρώτων εμφανίσεων του.
TAF / the Art Foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι
Είσοδος ελεύθερη
www.theartfoundation.gr

  • Ο Γιάννης Χαρούλης στην Τεχνόπολη για μία συναυλία

Ο Γιάννης Χαρούλης θα βρεθεί στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι για μία μόνο συναυλία. Ανοίγει τις καλοκαιρινές του συναυλίες και ξεκινά τα ταξίδια παρέα με τους μουσικούς του συνοδοιπόρους και τις «Μαγγανείες». Ο Γιάννης Χαρούλης αναζητά τα χρώματα της «Πρώτης 'Ανοιξης», ψάχνει «Αγίους» με «Οδοιπόρους» σκαρφαλωμένους σε «Ανεμόσκαλα» και περιμένει την βροχή που υπόσχεται η «Πλύστρα» του ουρανού. Αφήνει τους ήχους του καλοκαιριού να μπουν στα τραγούδια, να φωτίσουν τα βράδια των γιορτινών συναντήσεων.
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι
Πληροφορίες Τηλ.: 210 3475518

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ

  • Διαβάζω Ποίηση

Η λογοτεχνία ξαναβγαίνει στον κήπο του Μεγάρου, σε μια βραδιά που θα ξεκινήσει με την απονομή των βραβείων του περιοδικού «Διαβάζω» (8 μ.μ.) και θα συνεχιστεί (9 μ.μ.) με αφιέρωμα στον Καβάφη και στην επιρροή που άσκησε στους ξενόγλωσσους ποιητές, με αναγνώσεις από τους ποιητές Γ. Δάλλα, Κ. Δημουλά, Τ. Πατρίκιο, Κ. Χαραλαμπίδη και τον Δ. Μαρωνίτη.
Μέγαρο Μουσικής - Κήπος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Είσοδος ελεύθερη.
Τηλ.: 2107282333

  • Ο Τράνστραϊμερ και οι άλλοι

Τρεις στάσεις στη σουηδόφωνη ποίηση του 20ού και του 21ου αιώνα από τη σειρά ποιητικών συναντήσεων «Με τα λόγια (γίνεται)». Στίχους του νομπελίστα Τ. Τράνστραϊμερ καθώς και των Στ. Ντάγκερμαν, Έρ. Λίντεγκρεν, Κ. Μπόγε κ.ά. διαβάζουν η ηθοποιός Εύα Στιλάντερ και η μεταφράστρια Μ. Μέλμπεργκ.
104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης, Θεμιστοκλέους 104, Εξάρχεια
Είσοδος ελεύθερη.
Τηλ.: 2103301208.

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Δημόσιον Σήμα

Μια αρχαιολογική και ανθρωπολογική προσέγγιση για το σημαντικότερο δημόσιο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας καταθέτουν, στο πλαίσιο των παρουσιάσεων της Γ΄ Εφορείας Προΐστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, οι Χ. Στούπα και Αν. Αγελαράκης.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
7 μ.μ., Είσοδος ελεύθερη
Τηλ.: 210-7228321-3

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

  • «Η γοητεία μιας συντριβής»

Το μυθιστόρημα του Γ. Μαρδά (ένα πολιτικό θρίλερ με οικονομικο-αστυνομική ίντριγκα) παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Μ, Αναγνωστάκης, Θ. Λάλας και Μπ. Παπαδημητρίου, η εκδότρια Αλ. Βοβολίνη και ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας Δ. Μπουραντάς,
Ιανός, Σταδίου 24
Είσοδος ελεύθερη.
Τηλ.: 2103217917

  • Τα πιο γνωστά ποιήματα του Έντγκαρ 'Αλαν Πόε

Σας ιντριγκάρουν το μυστήριο και οι φανταστικοί κόσμοι του Αμερικανού διάσημου λογοτέχνη; Τη νέα απόδοση των στίχων του στα ελληνικά από τον Ρ. Καππάτο θα παρουσιάσουν ο μεταφραστής, η δρ Αργ. Κεφαλά και ο ποιητής Κ. Καναβούρης
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.
Είσοδος ελεύθερη
Τηλ.: 2103680000.

  • Τέσσερα κουαρτέτα

Ο ποιητής Χ. Βλαβιανός μιλά για το τελευταίο ποιητικό έργο του Τ.Σ. Έλιοτ (στο οποίο ο δημιουργός της «Έρημης Χώρας» καταθέτει έναν απολογισμό της ποιητικής του πορείας), με αφορμή τη νέα μετάφραση που επιμελήθηκε. Θα ακουστεί κι ένα ηχητικό ντοκουμέντο με απαγγελία του Έλιοτ.
Free Thinking Zone, Σκουφά 64 και Γριβαίων, Κολωνάκι
Είσοδος ελεύθερη.
Τηλ.: 210361746.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ