Η Μέρκελ θα βάλει τις αγορές να «πληρώσουν» την κρίση με φόρο - iefimerida.gr

Η Μέρκελ θα βάλει τις αγορές να «πληρώσουν» την κρίση με φόρο

Γερμανικό σχέδιο για τη διάσωση του ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φόρο στις χρηματαγορές σκοπεύει να θεσπίσει η Γερμανίδα Καγκελαρίος Άνγκελα Μέρκελ με σκοπό να έχουν και οι αγορές το μερίδιό τους στο κόστος της ευρωπαϊκής κρίσης.

Αυτές φέρεται να είναι οι προθέσεις της Άνγκελας Μέρκελ, και της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post.

Συγκεκριμένα, το γερμανικό κόμμα φαίνεται να είναι υπέρ της δημιουργίας ενός «φόρου στις χρηματαγορές», πάγιο αίτημα και της γερμανικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Γερμανίδα Καγκελάριος μαζί με τα κόμματα του συνασπισμού φαίνεται να έχουν ήδη συμφωνήσει στη θέσπιση ενός τέτοιου φόρου μιας και η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται αποφασισμένη να κάνει τις αγορές «να πληρώσουν».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, ο επικεφαλής του FDP Ραινερ Μπρουντέρλε αντιτάχθηκε στην ιδέα θέσπισης «φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές» μιας και όπως είπε «δε βγάζει νόημα, πάλι θα βαρύνει τους καταναλωτές αντί για τις αγορές».

Σύμφωνα με το Reuters, η γερμανική στρατηγική διάσωσης του ευρώ περιλαμβάνει ακόμα ένα «πακέτο κινήτρων» για τις χώρες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, καθώς και αύξηση του κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ