Στη Γαλλία η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι για τριήμερη επίσκεψη - iefimerida.gr

Στη Γαλλία η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι για τριήμερη επίσκεψη

Βιρμανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, η τιμημένη με Νόμπελ Ειρήνης ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βιρμανίας, θα επισκεφθεί τη Γαλλία από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Φρανσουά Ολαντ.

«Η επίσκεψη αυτή θα επιτρέψει να αποδοθεί φόρος τιμής στον αγώνα της για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και να επαναβεβαιωθεί η προθυμία της Γαλλίας να συνεχίσει να υποστηρίζει την πολιτική μετάβαση στη Μιανμάρ», εξηγεί σε ανακοινωσή της η Γαλλική Προεδρία.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας περιοδείας που η Γενική Γραμματέας του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει στην Ευρώπη από τα μέσα Ιουνίου.

Στις 14 Ιουνίου θα βρίσκεται στη Γενεύη, όπου θα εκφωνήσει ομιλία στην 101η Σύνοδο της Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΟΙΤ).

Στις 16 Ιουνίου θα ταξιδέψει στο Όσλο όπου θα δώσει διάλεξη ως Νομπελίστρια, 21 χρόνια μετά την απονομή σε αυτήν του Βραβείου Ειρήνης.

Η Σούου Κίι, 66 ετών, έχει περάσει συνολικά 15 χρόνια σε κατ' οίκον περιορισμό. Έλαβε για πρώτη φορά την άδεια, στα τέλη Μαΐου, για να μεταβεί στο εξωτερικό, στην Ταϊλάνδη, όπου παρέμεινε έξι ημέρες.

Η νέα κυβέρνηση της Μιανμάρ, η οποία πολλαπλασιάζει τις μεταρρυθμίσεις από το περασμένο έτος, της επέτρεψε να επιστρέψει στην επίσημη πολιτική, και η νεοεκλεγείσα βουλευτής απολαμβάνει πλέον πλήρους ελευθερίας κινήσεων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ