Κύπρος: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τον Έρογλου για την Αμμόχωστο - iefimerida.gr

Κύπρος: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τον Έρογλου για την Αμμόχωστο

Αμμόχωστος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να συζητήσει με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου το θέμα της περίκλειστης περιοχής (Βαρώσια) της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη βάση της συγκεκριμένης πρότασης του προέδρου Χριστόφια εξέφρασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Έρογλου, ο κ. Χριστοφίδης υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει υποβάλλει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση, η οποία προνοεί την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους, το άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό την αιγίδα της ΕΕ, βεβαίως η πόλη θα ανοίξει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και την ίδια στιγμή, είπε, «είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε άνοιγμα αριθμού κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας».

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι «τέτοιου είδους βήματα σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, όχι μόνο θα σώσουν την πόλη και θα δώσουν την ευκαιρία στους νόμιμους κατοίκους να επιστρέψουν στις περιουσίες τους, αλλά την ίδια στιγμή θα δημιουργήσουν μια τεράστια δυναμική για την ίδια τη λύση του κυπριακού προβλήματος».

«Αν ο κ. Έρογλου είναι έτοιμος να συζητήσει, εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση εκεί και αναμένουμε την αντίδραση της άλλης πλευράς και βεβαίως της κατοχικής Τουρκίας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ