Φαμπιούς: «Η λύση για την Ισπανία πρέπει να είναι ευρωπαϊκή» - iefimerida.gr

Φαμπιούς: «Η λύση για την Ισπανία πρέπει να είναι ευρωπαϊκή»

Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ισπανία χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση για την τραπεζική κρίση τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς.

«Πρέπει να βρούμε μηχανισμούς, μεθόδους για να φέρουμε τα απαραίτητα κεφάλαια που θα επιτρέψουν στο σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά χωρίς να επιβαρύνουν το έλλειμμα της Ισπανίας, αλλιώς δεν θα επιτύχουμε τίποτα», είπε σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη και πρόσθεσε: «Εάν, για να σώσεις την τράπεζα, πρέπει να αυξήσεις το δημοσιονομικό έλλειμμα και αυτή η αύξηση οδηγήσει σε υψηλότερα επιτόκια, τότε είναι σαν να αυτοκαταστρέφεσαι».

Σύμφωνα με τον Φαμπιούς, η λύση θα πρέπει να βρεθεί «μέσω των μηχανισμών μιας τραπεζικής ένωσης, το οποίο είναι κάτι που στηρίζουμε».

Αντιμέτωπη με μια επιδεινούμενη τραπεζική κρίση και την κάθετη αύξηση του κόστους δανεισμού της, η Ισπανία πιέζει για απευθείας διάσωση των εγχώριων τραπεζών από την Ευρώπη, ωστόσο διστάζει να χρησιμοποιήσει κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESΜ) - κίνηση που θα την υποχρέωνε να αποδεχθεί απευθείας έλεγχο των δημοσιονομικών της από την Κομισιόν, σύμφωνα με το Reuters. Η Γερμανία αντιστέκεται σε αυτή την πρόταση, καθώς δεν θέλει να επιτρέψει την απευθείας ανακεφαλαιοποπίηση ευρωπαϊκών τραπεζών από τον ESM.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ