Να μειώσει τα επιτόκιά της ζητάει από την ΕΚΤ η Κριστίν Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Να μειώσει τα επιτόκιά της ζητάει από την ΕΚΤ η Κριστίν Λαγκάρντ

Κριστίν  Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει περιθώριο να μειώσει τα επιτόκιά της, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της σε ημερήσια σουηδική εφημερίδα.

«Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μέσω της νομισματικής πολιτικής όπως έχει γίνει με το πρόγραμμα μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (LTRO) που έχει εφαρμόσει η ΕΚΤ. Είναι επίσης προφανές ότι υπάρχει περιθώριο για επιπλέον μείωση του επιτοκίου», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος έχει προκαλέσει φημολογία ότι η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια στη αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, αν και 62 από τους 73 οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το Reuters αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 1%

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ