Αναστασιάδης: Φορολογείστε τον πλούτο, να σωθεί η Κύπρος από το Μηχανισμό Στήριξης - iefimerida.gr

Αναστασιάδης: Φορολογείστε τον πλούτο, να σωθεί η Κύπρος από το Μηχανισμό Στήριξης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κύπρος μπορεί, ακόμη, να αποφύγει την οδυνηρή ένταξη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, τονίζει ο Νίκος Αναστασιάδης, υποψήφιος για τις κυπριακές εκλογές και πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Προϋπόθεση για να το πετύχει αυτό η Κύπρος, αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης, είναι να καθηλωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2.5% του ΑΕΠ, αλλά και να ληφθούν μέτρα που θα καταστήσουν «αξιόπιστη» τη Λευκωσία αξιόπιστη.

Πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ:

«Έφθασε η ώρα τα μέτρα ανάπτυξης να αφορούν επιτέλους την πραγματική ανάπτυξη και όχι την προστασία του πλούτου. Δεν είναι δυνατόν, μια κυβέρνηση που επαγγέλλεται φορολόγηση του πλούτου, να απαλλάσσει από τον ΦΠΑ όσους εκ των πλουσίων επιθυμούν να αγοράσουν αεροπλάνα και κότερα. Αν αυτό αποτελεί μέτρο ανάπτυξης και φορολόγηση του πλούτου, ας το πουν στους απλούς εργαζόμενους».

Το βέβαιο είναι ότι έχουν αλλάξει πολλά από τότε που οι Έλληνες «έστελναν» τα λεφτά τους σε τράπεζες της Κύπρου, με τη βεβαιότητα πως η οικονομία της Μεγαλονήσου θα παρέμενε ακμαία και απαλλαγμένη από δημοσιονομικές αγωνίες...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ