Ο σούπερ-κατάσκοπος ιός Flame εισέβαλε στο Windows update! [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο σούπερ-κατάσκοπος ιός Flame εισέβαλε στο Windows update! [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος σούπερ-ιός με κατασκοπικές δυνατότητες που ανακάλυψαν πρόσφατα ερευνητές -και όπως λένε είναι ο πιο εξελιγμένος που βρέθηκε ποτέ- χτύπησε και τη Microsoft και το Windows Update, το πρόγραμμα μέσω του οποίου ενημερώνονται τα Windows.

Συγκεκριμένα, ο ιός-κατάσκοπος με το όνομα Flame εισέβαλε στο update των Windows, δημιουργώντας ένα ψεύτικο πιστοποιητικό ασφαλείας. 'Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Microsoft, το πρόβλημα εντοπίστηκε και το ζήτημα είναι υπό έρευνα.

Ο σούπερ-κατάσκοπος ιός Flame εισέβαλε στο Windows update! [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Για να δημιουργήσει το ψεύτικο πιστοποιητικό, ο Flame εκμεταλλεύεται μια ευπάθεια σε ένα αλγόριθμο κρυπτογράφησης -που χρησιμοποιεί η Microsoft για εταιρικούς πελάτες που τρέχουν το Terminal Server- ώστε να ανοίξουν μια «τρύπα» που θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση (Remote Desktop) στο μηχάνημα.

Η γνωστή εταιρεία παραγωγής antivirus, Kasperksy Labs, υποστηρίζει πως ο ιός Flame δημιουργήθηκε πριν από 2 χρόνια και πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα κανείς δεν τον είχε ανακαλύψει.

Ο Flame είναι 20 φορές πιο ισχυρός από τον Stuxnet. Όπως αναφέρει ο Alexander Gostev, υπεύθυνος στην Kaspersky Lab: «Μας πήρε μισό χρόνο να αναλύσουμε το Stuxnet. Αλλά ο Flame είναι είκοσι φορές πιο περίπλοκο. Θα μας πάρει 10 χρόνια να κατανοήσουμε πλήρως τα πάντα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ